Connect with us

Amerika

PITANJE OD 5.000 DOLARA, ALI STVARNO: Čikago raspisao konkurs: Kako jesti napolju ove zime?

Published

on

Nakon što je savezna država Ilinoj uvela obavezno nošenje maski za goste restorana i barova, grad Čikago pokrenuo je nagradni konkurs na temu “Kako jesti van u Čikagu ove zime?”

Čikago je poznat po hladnim, snežnim zimama, zbog čega je ručavanje na otvorenom zimi potpuno nemoguće. To predstavlja veliki izazov za restorane jer je pandemija koronavirusa ograničila njihove kapacitete u zatvorenom prostoru.

Zbog toga, Winter Design Challenge traži od građana Čikaga da „predlože inovativna rešenja za ručavanje na otvorenom koja se pridržavaju protokola za COVID-19“, saopšteno je iz kancelarije gradonačelnika. Tri pobednika dobiće nagrade od po 5.000 dolara.

Takmičenje će početi u utorak i završiće se 7. septembra, a pobednici će biti proglašeni sredinom septembra.

„Winter Design Challenge koristiće principe dizajna usredsređene na ljude kako bi generisali ideje koje su prilagođene potrebama stanovnika Čikaga i koje uzimaju u obzir brojne zainteresovane strane, od kupaca i radnika u restoranima do građevinskih radnika“, saopštio je grad.

Mnogi restorani se već bore jer ih je pandemija primorala da mesecima budu zatvoreni, a vlasnici se pitaju kako će posao izgledati preko zime uz ograničenje kapaciteta.

Više informacija o takmičenju dostupno je na onlajn na linku OVDE.

Takmičenje organizuju grad Čikago, IDEO, BMO Harris banka i Udruženje restorana Ilinoja.

Izvor: Block Club Chicago
Foto: Pixabay

Advertisement