Chicago
82°
Sunny
6:47 am6:32 pm CDT
Feels like: 84°F
Wind: 4mph E
Humidity: 49%
Pressure: 30.23"Hg
UV index: 4
MonTueWed
81/63°F
82/68°F
81/64°F

Published 3 years ago

By admin

MAJKA TRAŽI KASTRACIJU SEDMOGODIŠNJEG SINA! Sud joj dao punomoć da promeni pol detetu, očajni otac tvrdi da je Džejms normalan dečak!

Sedmogodišnji Džejms Gargulas iz Teksasa našao se usred sitiuacije u kojoj nijedno dete ne bi trebalo da završi, između čekića i nakovnja.

Naime, dok njegova majka Ejn tvrdi da se njen sin oseća kao žensko i traži da se nad njim izvrši kastracija i promena pola, otac Džefri ističe da je njen sin normalan dečak koji se ponaša kao devojčica na nagovor i pritisak majke i jedino kada se nalazi u njenoj blizini.

Slučaj je u međuvremenu završio na sudu, a sudska odluka je da majka dobije puno starateljstvo nad Džejmsom i njegovim bratom blizancem Džadom.

Ejn, koja je po zanimanju pedijatar, tvrdi da je Džejms transrodan i zagovara ideju hemijske kastracije i eventualne hormonske terapije.

Dečak navodno voli da nosi haljine i odaziva se na ime Luna.

Očajni otac, koji je na Fejsbuku otvorio stranicu “Sačuvajmo Džejmsa”, čija je svrha da spreči ostvarivanje radikalne želje svog sina, tvrdi da dečak nosi haljine i ponaša se kao devojčica samo u prisustvu majke.

Sudija iz Dalasa je u utorak majci sedmogodišnjeg dečaka dodelio autoritet za donošenje odluke o promeni pola dečaka.

Sudija Meri Braun iz Okružnog suda u Dalasu poništila je oktobarsku presudu sudije Kim Kuks i tako odobrila zahtev dr Ejn Georgulas, pedijatru koja je njenom sinu Džejmsu dijagnostifikovala polnu disforiju kada mu imao samo tri godine, prenosi Lajf Sajt Njuz.

Džejmsov slučaj odjeknuo je prošle godine nakon što je njegov otac, Džefri, na društvenim mrežama objavio Džejmsov video u kojem Džejms uzvikuje: “Mama mi kaže da sam devojka.”

Njen bivši suprug tvrdi da Džejms ne ispoljava želju da postane devojčica u njegovom prisustvu.

Komisija 11 od 12 porotnika iz Dalasa glasala je protiv Džefrija i odlučila da starateljstvo nad Džejmsom i njegovim bratom blizancem treba dati isključivo majci Ejn Georgulas.

Na Fejsbuk stranici “SAVE JAMES” navodi se da se detetovoj majki odobrava pravo da se Džejms u školi prijavljuje kao “Luna”.

Izvor: Disrn Foto: Facebook

YOU MAY LIKE