Chicago
63°
Clear
6:40 am6:45 pm CDT
Feels like: 61°F
Wind: 10mph SE
Humidity: 75%
Pressure: 30.01"Hg
UV index: 0
MonTueWed
72/63°F
70/61°F
66/61°F

Published 1 week ago

By Serbian Times

“PIKSI JE FUDBALSKI BOG, NAVIJAM ZA ORLOVE”: Selektor Hrvatske nahvalio srpsku reprezentaciju!

Zlatko Dalić, selektor Hrvatske, koja je s njim na čelu godinama u samom vrhu svetskog fudbala, što potvrđuje srebro iz Rusije i bronza iz Katara, poručio je na sportskom simpozijumu „Simposar“, održanom u Sarajevu, da gaji simpatije prema Srbiji.

Iako su Hrvati po rezultatima daleko ispred “orlova”, Dalić je poručio da Srbija ima podjednako dobru grupu fudbalera, ali da joj uvek nešto fali. Otkrio je i da navija za Piksijevu četu u duelima sa reprezentacijama s drugih kontinenata.

-Srbija ima skoro podjednaku ekipu kao i mi, ali joj nešto fali. Mi smo se dobro posložili na svim nivoima i tada su počeli da dolaze rezultati. Normalno je da navijam za reprezentacije iz regiona, da navijam za Srbiju protiv Nigerije. Pa za koga bi trebalo da navijam? – izjavio je Dalić, čije reči su preneli hrvatski i srpski mediji.

Vratio se u prošlost Dalić kada je jednom njegova izjava da će navijati pre za Škotsku nego za Srbiju pogrešno protumačena. Te je odlučio da objasni o čemu se tačno radilo.

-Nikada nisam loše pričao o Srbiji. Rekao sam jednom prilikom da ih ne želim u grupi. Normalno je da želim Škotsku koju ćemo pobediti, a ne Srbiju koja je jaka, u utakmici koja donosi naboj i sve što ide uz to. Nisam time potcenio Srbiju. Imaju potencijala, dobre igrače, ali im fali još nešto – dodao je Zlatko.

Nije Dalić samo Srbiju nahvalio, nahvalio je i svog kolegu Dragana Stojkovića Piksija

-Piksi je bio fudbalski bog, divio sam mu se kao igraču. Kad smo se sreli u Kataru, izgrlili smo se i pričali kao da se znamo 100 godina – rekao je Dalić, a preneo hrvatski portal Indeks.

PROČITAJTE VIŠE:

“DOBIĆE ON SVOJE, SIGURAN SAM”: Američki NBA as uputio ozbiljne pretnje Nikoli Jokiću! (VIDEO)

UEFA BEZ MILOSTI PREMA RUMUNIMA: Zbog “Kosovo je Srbija” optuženi za rasizam, terete se za čak 5 prekršaja! (VIDEO)

ŠELTONOV OTAC UDARIO NA NOLETA: Đoković je hteo da se naruga Benu, šteta za tako velikog šampiona!

Izvor: Novosti
Foto: FSS

YOU MAY LIKE