Chicago
66°
Cloudy
6:44 am6:38 pm CDT
Feels like: 66°F
Wind: 8mph NNE
Humidity: 84%
Pressure: 30.08"Hg
UV index: 1
FriSatSun
70/59°F
77/63°F
77/63°F

Published 2 weeks ago

By Serbian Times

MAJKA PRETUČENIH SRPSKIH MLADIĆA IZ GRAČANICE U SUZAMA: “Samo su tražili da im kaznu prevedu na srpski!”

Samo su tražili da im kaznu prevedu na srpski, jer ne razumeju albanski jezik. A onda je počelo iživljavanje Kurtijevih policajaca.

Ovim rečima, uz oči pune suza, majka i tetka Andrije (24) i Mihajla (19) Micića iz Gračanice, koje su sinoć brutalno pretukli pripadnici tzv. kosovske policije, komentarišu golgotu njihovih najmilijih.

-Sinoć su nam u policiji rekli da će Andrija posle lekarske pomoći, odnosno pregleda od strane kardiologa biti pušten kući, dok smo jutros dobili informaciju da je i njemu određeno policijsko zadržavanje – rekla je tetka mladića Jelena Todorović, naglasivši da je Mihajlo u daleko lošijem zdravstvenom stanju. – Mihajlo je zadobio povrede u predelu ramena i rebara i odrana su mu kolena zato što su ga brutalno bacili na put. Međutim, Andrija je inače bolestan jer ima povišen krvni pritisak, a astmatičar je.

Njihova majka Andrijana Ana Micić kaže da su oni pretučeni bez razloga i to samo što su zatražili da im se kazna koju su im pisali kosovski policajci prevede na srpski jezik, jer ne razumeju albanski.

-I Andriju koji im je samo rekao da mu ne tuku i ne bacaju na zemlju brata su odgurnuli, a postoje tri svedoka koja su potvrdila da im moji sinovi apsolutno ništa nisu uradili, kao i što postoji snimak kako Mihajla brutalno bacaju na ulicu i tuku – priča zabrinuta majka.

POVEZANE TEME:

OPTUŽENI ZA NAPAD NA POLICAJCE: Pretučenim srpskim mladićima iz Gračanice određen pritvor!

“PONAVLJA ISTE GREŠKE KAO MILOŠEVIĆEVE”: Iguman Sava Janjić uputio snažne reči Aljbinu Kurtiju!

NASILJE NAD SRBIMA NE POSUSTAJE: Grupa Albanaca pretukla srpskog mladića u Gračanici, presreli ga automobilom nasred puta! (VIDEO)

Izvor: Novosti
Foto: D.Z. , Printscreen Kosovo online

YOU MAY LIKE