Chicago
66°
Cloudy
6:44 am6:38 pm CDT
Feels like: 66°F
Wind: 8mph NNE
Humidity: 84%
Pressure: 30.08"Hg
UV index: 1
FriSatSun
70/59°F
77/63°F
77/63°F

Published 3 months ago

By Serbian Times

PETKOVIĆ POVODOM AKCIJE U ZVEČANU: Suočavamo se sa prevarama, protiv Srbije se vodi informacioni rat!

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković izjavio je na današnjoj konferenciji za medije da se protiv Srbije iz Prištine vodi dezinformacioni rat i da poseduje dokaze koji razobličavaju, kako je rekao, laži Aljbina Kurtija i Dželjalja Svečlje.

Petković se obratio nakon sinoćnjih događaja u Zvečanu, kada je Kosovska policija u Zvečanu pokušala da izvede nova hapšenja Srba.

Predstaviću dokaze koji nepobitno pokazuju koliko su lažovi i Kurti i Svečlja i svi u Prištini. Vodi se informacioni rat protiv Srbije koji ima za cilj da se naruši dijalog. Da vidite sa kakvim razmerama dezinformacija se suočavamo. Na delu je opšti dezinformacioni rat – rekao je Petković.

On je najavio da će se u roku od 24 sata javnosti obratiti i predsednik Srbije Aleksandar Vučić, sa mnogo više podataka i informacija.

U toku su i intenzivni razgovori i sastanci predsednika Vučića sa našim vojnim vrhom i u skladu sa tim u narednom periodu donosićemo važne odluke. Borićemo se da sačuvamo mir, učinićemo sve da ukažemo u svetu i domaćoj javnosti sa kakvim prevarama se suočavamo, a koje imaju za cilj da se u potpunosti oslabi Srbija, ali i da se izazivaju novi incidenti i stvara prostor da Kurti može neosnovano da hapsi po severu, stvara nove krize i uvodi nas u sukobe – rekao je Petković.

Petković je na konferenciji predstavio dokument koji je napravila BIA i predala ga najvećim silama i najvažnijim obaveštajnim službama.

Preduzimajući akcije prikupljanja informacija BIA je došla do saznanja da Priština i Kurti žele da ilegalno oružje, koje je prikupljeno od građana širom Kosova, upotrebe za nova hapšenja i proterivanje srpskog naroda sa Kosova. Priština je napravila plan da to oružje iskoristi i podmetne Srbima, kako bi ih posle okrivila za posedovanje oružja i planiranje napada. Čitava akcija je osmišljena da se realizuje uoči Vidovdana, međutim kao što vidimo to se desilo i ranije – rekao je Petković.

PROČITAJTE VIŠE:

PUŠTEN RADOŠ PETROVIĆ: Srbin koji je prvi uhapšen na severu Kosova konačno sa porodicom!

KURTI PRIZNAO: Gradonačelnici na severu nemaju legitimitet, potrebni novi izbori u četiri opštine!

DOKTOR ELEK OČAJAN: Preti nam humanitarna katastrofa zbog Kurtija, bolnici neophodan kiseonik!

Izvor: SD
Foto: Printscreen Youtube/ Studio Hitex

YOU MAY LIKE