Chicago, IL
55°
Partly Cloudy
6:28 am5:37 pm CST
Feels like: 54°F
Wind: 12mph SSW
Humidity: 86%
Pressure: 29.42"Hg
UV index: 0
7 am8 am9 am10 am11 am
55°F
55°F
55°F
59°F
61°F
WedThuFriSatSun
34°F / 21°F
46°F / 34°F
52°F / 37°F
61°F / 46°F
64°F / 52°F

Published 1 year ago

By admin

PETAR JE VIDEO PANTERA KOD APATINA: Bio je na 400 metara od nas, išao je polako, prava zver! (VIDEO)

Na teritoriji opštine Apatin slobodno šeta odbegli crni panter. Reč je o opasnom predatoru, pa se tamošnje stanovništvo poziva na oprez. Iako nije odmah bilo jasno da li je zaista reč o divljoj životinji koja slobodno šeta vojvođanskim selima, zvanično su “Vojvodina šume” izdale upozorenje.

Potvrdu da “tamo negde” šeta predator, dao nam je i Petar Sladić iz Apatina, inače lovac.

-Išao sam u nedelju na njivu sa još jednim čovekom da sejemo ječam. Bilo je oko 13, 13.30 sati kada se na 400, 500 metara od nas pojavila ogromna crna mačka. Lovac sam duže od 30 godina i odmah sam prepoznao da je to panter. Prvo nisam verovao sebi, pa sam pitao prijatelja u šta mi to gledamo i on je rekao “Ju ovo je leopard!” – priča Petar Sladić.

Jedno je, kaže, kad izađe šakal, dabar ili lisica, ali ovo je bio panter.

@geokutak SADA JE I ZVANIČNO: Crni panter se slobodno šeta severom Srbije! 🐆 #fyp #foryou #serbia #srbija #balkan ♬ original sound – geokutak

-Uopšte se nije obazirala na nas, mačka, išla je polako, bočno od nas, samo je u jednom trenutku stala, okrenula se i pogledala pravo u nas. To je trajalo tri sekunde, a onda je lagano nastavila putem ka Baba Katinom salašu prema Sonti. Mi smo u tom trenutku bili na terenu koji je poznat kao Ciganhat. Pošto je to teren koji je dostupan i pešacima i biciklistima ja sam odmah obavestio sve lovce koje znam – priča Petar.

Sprdaju se s tim, a reč je o opasnoj zveri
U sredu su mu, kaže, i lovci javili da su videli pantera, a danas je stigla i zvanična potvrda.

-Neki ljudi se sprdaju sa tim, ali ovo je vrlo opasna zver, može da vam se prišunja za vrat, a da vi to i ne osetite. Situacija nije za šalu i ja se najiskrenije nadam da će što pre biti uhvaćen – navodi on.

Za njega je ovo područje idealno jer ima hrane u izobilju, navodi. Najviše voli da se hrani psima i drugim kućnim ljubimcima, objasnio nam je ovaj lovac.

PRATITE NAS I NA INSTAGRAMU:

Izvor: Telegraf
Foto: Pexels

YOU MAY LIKE