Connect with us

aktuelno

AMERIČKI GENERAL TVRDI: I Rusija i Ukrajina izgubile više od 100.000 vojnika!

Published

on

Više od 100.000 ruskih vojnika poginulo je od početka rata u Ukrajini, a slične gubitke su doživele i snage pod kontrolom Kijeva, saopštio je predsednik Združenog generalštaba vojske SAD general Mark Milej.

Dodao je da je prema podacima Pentagona u Ukrajini poginulo i oko 40.000 civila. Britanska agencija Rojters nije mogla nezavisno da potvrdi te navode.

Uprkos velikom broju žrtava, američki zvaničnik kaže da Moskva nije bila u stanju da postigne svoje ciljeve u Ukrajini i da se postavlja pitanje koliko dugo će Rusija biti u stanju da održi invaziju koja je desetkovala i veći deo njenih mehanizovanih kopnenih snaga.

Upitan o izgledima za diplomatsko rešenje u Ukrajini, Milej je rekao da je rano odbijanje pregovora u Prvom svetskom ratu pogoršalo ljudsku patnju i prouzrokovalo milione žrtava.

„Dakle, kada postoji prilika za pregovore, kada se može postići mir… iskoristite trenutak”, rekao je Milej tokom svog govora na pozornici Ekonomskog kluba Njujorka, američke neprofitne i nestranačke organizacije posvećene diskusiji o društvenim, ekonomskim i političkim pitanjima, preneo je Tanjug.

Milej je rekao i da svi pokazatelji ukazuju da Rusija nastavlja sa svojim povlačenjem iz Hersona.

„Neće im trebati dan ili dva, trebaće im dani, a možda čak i nedelje da povuku snage južno od reke Dnjepar”, rekao je Milej.

PRATITE NAS I NA INSTAGRAMU:

Izvor: Politika
Foto: Printscreen YouTube / Bloomberg Quicktake: Now

Advertisement