Chicago
73°
Mostly Cloudy
6:37 am6:48 pm CDT
Feels like: 73°F
Wind: 7mph E
Humidity: 66%
Pressure: 30.08"Hg
UV index: 0
SatSunMon
73/59°F
70/63°F
70/61°F

Published 1 month ago

By Serbian Times

PET ČIKAŠKIH SREDNJIH ŠKOLA MEĐU PRVIH STO: Evo koja je peta po rejtingu u celoj Americi!

Srednja škola iz Čikaga proglašena je jednom od pet najboljih srednjih škola u zemlji prema izveštaju U.S. News & World Report.

S obzirom na to da nova školska godina uskoro počinje, NBC Chicago je prešao kroz najnoviji rangiranje najboljih javnih srednjih škola.

Prema U.S. News and World Report, Payton College Preparatory High School u Čikagu je rangirana kao peta najbolja škola u Sjedinjenim Američkim Državama.

PROČITAJTE VIŠE:

Izveštaj, objavljen u aprilu, naveo je najbolje srednje škole za 2022. godinu i ocenio javne srednje škole koristeći skup od šest takozvanih “indikatora” za obrazovanje, uključujući stvari poput spremnosti za fakultet, obuhvata fakultetskog kurikuluma, uspešnosti i performansi na državnim ispitima, performansi učenika sa posebnim potrebama i stopa diplomiranja. Međutim, rangiranje za ovu godinu je prilagođeno zbog neslaganja podataka izazvanih pandemijom COVID-19. Rangirane su gotovo 18.000 javnih srednjih škola od ukupno oko 24.000 pregledanih.

Još nekoliko čikaških škola se takođe našlo u prvih 100 na listi.

Northside College Preparatory je zauzela 31. mesto, Jones College Prep je rangirana na 51. mestu, Young Magnet High School je zauzela 67. mesto, dok se Lane Technical High School našla na 84. mestu.

POVEZANE TEME:

“CEO SVET NAM SE SMEJE”: Šekspir izbačen iz školskog programa u Americi zbog “dečje pornografije”!

BROJ ŽRTAVA NE PRESTAJE DA RASTE: Najmanje 55 mrtvih u nezapamćenom požaru na Havajima! (FOTO, VIDEO)

SAN FRANCISKO DOBIJA ROBO-TAKSI: Radiće 24 sata, a evo zašto su mnogi nezadovoljni!

Izvor: Čikago Glasnik
Foto: Chicago Sun Times

YOU MAY LIKE