Connect with us

Amerika

PESMOM DAJE PODRŠKU SUGRAĐANIMA: Gradonačelnica Čikaga sa gitarom olakšava dane u izolaciji (VIDEO)

Published

on

Mislili ste da se iskradete do jezera? Razmislite ponovo, Čikago! Ovo je veoma važno zato sam odvojila nekoliko minuta od svog dana kako bih bila sigurna da smo svi shvatili zašto je naredba o #”stayhome toliko važna. Koja vas poruka najviše motiviše da ostanete u kućama?”, piše u Fejbuk objavi kabineta gradonačelnice Lori Lajtfut

Nekoliko uloga, isto toliko klipova i samo jedna poruka – ostani kod kuće! Ovog puta u kampanji koja čuva živote tokom pandemije kovida19, našla se gradonačelnica Čikaga Lori Lajtfut.

Od kada je prošle godine stupila na tu dužnost, kao prva Afroamerikanka i novo lice u politici, pa još i gej, Lori Lajtfut punila je stupce svetskih novina i ubirala brojne komenatre na društvenim mrežama.

U poslednjem nastupu gradonačelnica je kancelariju zamenila stanom u kome mesi kolače, igra košarku, razgovara sa ćerkom i prijateljicom i tumači ulogu dekoratera, analitičara, početnika u sviranju gitare, bejzbol navijača, motivacionog govornika itd.

U svakoj toj ulozi na plastičan i duhovit način ona demonstrira zašto je važno da se izolujemo i ostanemo u svojim kućama.

“Podaci pokazuju da socijalna distanca funkcioniše. Obratite pažnju, molim vas, ostanite kod kuće – sačuvajte živote”, “Ako ubodem ovaj koš, ostajete kod kuće!” (jeee, kooooš), “Izvinjenje svim ovnovima, ali ako sada ostanete u kućama, možda ćete moći da slavite sa blizancima”… neke su od poruka gradonačelnice Lajtfut.

U video objavi ona dodaje:

Thinking about sneaking out to the lakefront or 606? Think again, Chicago! This is really important so I took a few minutes out of my day to make sure we all know how important this Stay at Home order is. Which one motivates you the most to stay at home? #StayHomeSaveLives

Geplaatst door Chicago Mayor's Office op Maandag 30 maart 2020

“Mislili ste da se iskradete do jezera? Razmislite ponovo, Čikago! Ovo je veoma važno zato sam odvojila nekoliko minuta od svog dana kako bih bila sigurna da smo svi shvatili zašto je naredba o #”stayhome toliko važna. Koja vas poruka najviše motiviše da ostanete u kućama?”, piše u Fejbuk objavi kabineta gradonačelnice Lori Lajtfut.

TEKST: Serbian Times FOTO: Printscreen/FB

Advertisement