Chicago
66°
Fair
5:17 am8:19 pm CDT
Feels like: 66°F
Wind: 2mph NNE
Humidity: 77%
Pressure: 30.07"Hg
UV index: 0
SatSunMon
79/59°F
73/57°F
77/59°F

Published 1 month ago

By Serbian Times

PEKU RAKIJU, ČUVAJU OVCE, SADE JAGODE! Ovi srpski glumci žive i rade na selu! Počeli od nule, a sad ubiru plodove!

Pojedini glumci sa domaće scene odlučili su da ozbiljno zakorače u biznis. Naime, neki su sami kupili njive, dok ima i onih koji su ih nasledili, te se danas bave proizvodnjom na njima.

Među njima ima i onih koji su krenuli od nule, a uspeli da naprave robu koja važi za elitnu, a svako od njih ima zanimljivu i jedinstvenu priču.

Branko Janković

Glumac Branko Janković se pre nekoliko godina preselio u selo Gunjaci kod Osečine, gde ima farmu od 150 koza. Tamo živi sa suprugom Natašom, ćerkom Koviljkom i sinom Vukadinom, a u Beograd odlazi kad god ima poslovne obaveze.

Bavi se preradom kozjeg mleka i na svojoj farmi proizvodi sir i surutku. Za kratko vreme je razvio biznis, pa sada proizvode izvozi na četiri kontinenta.

Kako je izjavio, u selo se vratio jer je želeo da njegova deca jedu zdravu hranu i da odrastaju u prirodi.

“Verovali ili ne, imam već tri gazdinstva oko mene, u komšiluku su mojom inicijativom krenuli da se bave kozarstvom, a ja ću se baviti otkupom njihovog mleka”, rekao je svojevremeno Branko.

Aleksandar Radojičić

Jedan od mladih domaćih glumaca nedavno se upustio i u preduzetništvo, te je pokrenuo proizvodnju akai bobica. Aleksandar Radojičić je iz Londona u Beograd doneo brazilski brend.

Kako je izjavio, jedan od pokretača je bila želja za nekom vrstom samostalnosti i sigurnosti.

“Iako je preduzetništvo sve osim sigurno, smatram da je dobro imati i opciju B, kao i C. Ne znam da li ću imati tu sreću da se celog života bavim glumom i da od nje živim”, istakao je Radojičić.

Kako je izjavio, shvativši prednosti koje akai ima po zdravlje čoveka poželeo je to da podeli sa ljudima u Srbiji.

Marija Petronijević

Marija Petronijević, glumica poznata po seriji “Selo gori, a baba se češlja”, iz Beograda se 2012. godine vratila u rodno selo Visibaba, pored Požege. Tu je počela da se bavi poljoprivredom i da sadi jagode.

“Odrasla sam na selu. Verovatno da me je ta sredina formirala i usadila neke potrebe u meni i kada se ukazala prilika, prateći unutrašnju potrebu, počela sam da radim i tu stvar koju volim. Divno je kada vidite nešto što dolazi kao proizvod vašeg rada i kada taj napredak možete svakodnevno da primećujete”, istakla je Marija jednom prilikom.

Nenad Jezdić

Još jedan domaći glumac koji se radovima na selu ne bavi samo iz hobija je i Nenad Jezdić.

Na dedovini kod Valjeva prve voćke je zasadio još pre skoro 18 godina. Tada je imao 70 ari, a sada 20 hektara ozbiljnog biznisa, gde voće raste, prerađuje se, fermentiše i destiliše. U podrumu kuće smeštena su burad sa rakijom, a to piće proizvodi od različitog voća. Ideja mu je da u posao uključi svoje četvoro dece kada budu odrasla.

“Moram vam reći da sam većinu ovih stvari koje ovde vidite platio od svoje glume. Od svih svojih serija, filmova, reklama došao sam do ovoga ovde gde sam sad. Časno je reći da su ovde pare i koje dugujem, ali to je taj rizik koji mora da postoji”, kazao je Jezdić ranije.

Ima i onih koji su sebi na selu napravili jednostavno “oazu” mira, mesto gde odmaraju i opuštaju se sa svojom porodicom, bez neke velike proizvodnje.

Nikola Kojo

Glumac Nikola Kojo planirao je da na selu napravi određenu vrstu komune za umetnike koji žele da imaju mesto na kom će da žive u miru na selu, ali kako taj plan nije realizovan, Kojo je sam obezbedio sebi beg od gradske vreve. Na oko 60 kilometara od Beograda, izgradio je kuću u koju odlazi kada može, često i sa svojom porodicom.

Svaki meštanin tog sela zna gde je Kojina kuća. Kažu da vreme najčešće provodi na jednom uzvišenju gde ima pogled na brojna brda, a oko te kuće se nalazi kukuruz. Drvena kuća opasana je livadama, a u velikom dvorištu nalazi se bazen, pomoćne kućice, trambolina za ćerkice, stariji auto i baštenski nameštaj.

Sloboda Mićalović i Vojin Ćetković

Popularni glumački par je svoj mir i oazu za opuštanje pronašao u Čortanovcima.

Sloboda Mićalović i Vojin Ćetković tu imaju vikendicu, ali i uređen i održavan voćnjak.

PROČITAJTE VIŠE:

“HOĆU DA MOJA DECA ODRASTAJU NA SELU”: Poznati glumac se vratio u zavičaj, gaji koze, proizvodi sir i surutku! (FOTO)

NOVAK IZNENADIO GLUMCE: Đoković specijalni gost na pozorišnoj predstavi, izazvao oduševljenje (FOTO)

POZNATI GLUMAC O ŽIVOTU NA SELU: Kad smo pravili dete imali smo samo tanjir i viljušku. Treba verovati!

Izvor: Kurir
Foto: Pixabay/Printscreen Instagram @petronijevic.marija @radojicic_aleksandar @koza.nostra.by,branko.janković

YOU MAY LIKE

"NIJE BIO TAKAV, PROMENIO SE U PUBERTETU": Ispovest majke dečaka koji je izvršio masakr u školi!
PODRŠKA IZ PARIZA: Francuska teniserka igra u patikama sa srpskom trobojkom i hramom Svetog Save! (FOTO)
"DEPORTUJTE GA, NIJE GA BRIGA": Britanac napisao šokantan tekst o Novaku Đokoviću i Kosmetu!
MLADI SRBIN NA TRAGU VELIKOG IZUMA: Vidak je doktorand i dobitnik nagrade "Mihajlo Pupin", njegov trojanski konj mogao bi biti lek za rak! (FOTO)
OGLASIO SE ROLAN GAROS: Evo da li će Nole biti kažnjen zbog poruke "Kosovo je srce Srbije"!
RODIO SE KAO SULEJMAN, SADA JE DUŠAN: Nisam prešao u pravoslavlje, samo sam mu se vratio!
MESTO GDE JE BOG ŽIV: Patrijarh Pavle pre 30 godina spasao srpski manastir u Americi, danas u njega po lek dolaze oboleli od kancera! (FOTO GALERIJA)
NAJBOLJE PRISILNO SLETANJE U ISTORIJI: Pad bez ijedne žrtve! (VIDEO)