Chicago, IL
54°
Cloudy
7:06 am4:19 pm CST
Feels like: 48°F
Wind: 13mph S
Humidity: 87%
Pressure: 29.65"Hg
UV index: 0
3 am4 am5 am6 am7 am
54°F
54°F
52°F
54°F
54°F
SunMonTueWedThu
36°F / 25°F
37°F / 30°F
37°F / 25°F
37°F / 30°F
46°F / 34°F

Published 2 years ago

By Antonije Kovačević

PECA POPOVIĆ: Beograd je izgubio kriterijum, sad svaka budala može biti zvezda!

Beograd je najveći grad na ovim prostorima ali je izgubio onu svoju glavnu odliku – izgubio je svoj kriterijum. Sad u Beogradu svaka budala može biti zvezda, svaka budala može biti važna i svaka budala može maltretirati ostatak Beograda. To je naš zajednički udes”, rekao je u emisiji “Među nama” pisac i novinar Petar Peca Popović.

“Pričam o jednom gradu koji je bio prestonica, to je bio grad sa kriterijumom i ako ste želeli da uspete morali ste da budete overeni u glavnom gradu. Na žalost, stvari su se promenile”, naveo je on.

Ideali u koje smo verovali pokazali su se pogrešnima kroz vreme, dodao je Popović, dodajući da prvi put živimo u svetu bez ijedne ideologije.

“Nekada smo imali bilpolaran svet, sada imamo svet u kome vladaju sila i novac, a šta ćemo sa onim ljudima koji su učili skole, imaju ideje i menjaju svet, šta ćemo sa filozofima, piscima”, upitao je on.

Upitan da li je danas teže nego ranije, Popović je istakao da se poslednjih 30 godina izmenilo mnogo toga u Beogradu.

“Ja sam vlasnik tri najveće nagrade koje ovaj grad dodeljuje, smešno je ali moram da kažem da nisam svuda dobrodošao. Veliko je pitanje da li ću imati uopšte promociju moje nove knjige ‘Čuvar buvlje pijace’ u gradu u kome sam rođen”,  istakao je on.

Komentarišući nedavno održane izbore, Popović je napomenuo da ga zabrinjava što toliki broj pritužbi koje je podnet “nešto što se zove RIK i GIK sve odbija”.

“Pa izvinite, te primedbe, žalbe i dokazi nisu pravljeni u obdaništu nego od strane kompetetnih ljudi. Ne mogu da verujem da se tek tako lako prelazi preko volje birača, ljudi su razočarani kada vide da je neko obećavao da će kontrolisati, a da je uprkos te kontrole neko pretučen od kandidata, neko je ucenjivan i sad kažemo sve je to regularno, pa nije”, konstatovao je on.

Popović je rekao da ga brine to što je u Francuskoj, u nedelju na izbore izašlo 52 miliona birača, da su se izbori završili u 20 h, a da oni u pola četiri objave rezultate i upitao kako je moguće da u gradu u kome je on rođen na izbore izađe 927.000 birača i da se evo 13-ti dan još broje rezultati.

Upitan da li treba izaći na ponovljene izbore u Beogradu ukoliko ih bude, Popović je upitao pod kojim sloganom će izaći “ovo što smatramo opozicijom”.

“Pod kojim – Ujedinjeni za Srbiju ili Rastureni za Srbiju, mi se mrzimo ali glasajte za nas”, upitao je on, dodajuči da kada znate ko upravlja Beogradom onda imate obavezu da izađete i to se ne menja.

Izvor: Nova.rs

YOU MAY LIKE