Connect with us

Amerika

PAZI ŠTA ŽELIŠ, MOZDA…! Osnivač “Amazona” ispunio san, leti u svemir!

Published

on

Osnivač Amazona Džef Bezos saopštio je da će on i njegov brat biti putnici na prvom letu u svemir Bezosove aeronautičke kompanije “Blu oridžin” (Blue Origin), 20. jula.

Bezos se obratio javnosti preko svog Instagram naloga, na kojem je okačio video sa fotografijama iz svog detinjstva i napisao:

“Od kada sam imao pet godina sanjao sam da ću putovati u svemir. Dvadesetog jula idem na to putovanje sa svojim bratom. Najveća avantura sa mojim najbolji prijateljem”.

https://www.instagram.com/p/CP0MSOqnYEo/?utm_source=ig_embed&ig_rid=f0e1793a-2556-4cae-8504-635d8a09c1c7

Dvadesetog jula je 52. godišnjica od kada je misija Apolo 11 sletela na Mesec, i kada je ljudska noga prvi put kročila na površinu jedinog Zemljinog prirodnog satelita.

Kompanija “Blu oridžin” takođe je ponudila na aukciji jedno putničko mesto u letelici koja nosi naziv “Nju šepard” (New Shepard). U saopštenju za javnost, kompanija je objavila da je cena na aukciji već dostigla 2,8 miliona dolara, zahvaljujući ponudama skoro 6.000 ljudi iz 143 zemlje. Kapsula je dizajnirana da u njoj bude do šest putnika.

PROČITAJTE JOŠ:

VELIKA ČAST: Najcenjenija srpska doktorka u svetu dobila orden Svetog Save!

ČIKAŠKI RECEPT ZA BELU KUGU: Ivana i Vasko dobili šesto dete, a ovo je njihova divna i potresna priča (VIDEO + FOTO)

BRAVO MOMČE, OVO JE VEST DANA: Andrej (13) trostruki šampion države u matematici, fizici i hemiji!

Kompanija je saopštila da će pobednička ponuda na aukciji biti donirana “Klubu za budućnost” fondaciji Blu oridžina, čija je misija da inspiriše buduće generacije da se koncentiršu na karijeru u nauci, tehnologiji, inženjerstvu i matematici (STEM) i da pomognu da se osmisli budućnost života u svemiru.

Bezos je u februaru saopštio da će se povući sa položaja izvršnog direkotra Amazona 5. jula. Tu funkciju preuzeće Endi Džesi, trenutno direktor Amazonovih veb usluga, dok će Bezos postati izvršni predsednik.

Izvor: Glas Amerike Foto: Twitter

Advertisement