Chicago, IL
61°
Fair
6:10 am7:30 pm CDT
Feels like: 61°F
Wind: 13mph SSW
Humidity: 56%
Pressure: 29.71"Hg
UV index: 0
5 am6 am7 am8 am9 am
61°F
61°F
61°F
63°F
64°F
MonTueWedThuFri
64°F / 48°F
66°F / 61°F
66°F / 50°F
59°F / 45°F
57°F / 41°F

Published 1 year ago

By Antonije Kovačević

PATRIJARH STIGAO U ČIKAGO, DOČEKALA GA DECA I PESMA: “Najveće moje zadovoljstvo je susret sa braćom i sestrama, susret sa ljudima”

Njegova Svetost Patrijarh srpski Porfirije stigao je večeras u Čikago, u drugi deo svoje zvanične posete vernicima Srpske pravoslavne crkve u Sjedinjenim Američkim Državama!

On je stigao letom iz Njujorka gde je boravio prethodnih dana, a u njegovoj pratnji došli su i episkop kanadski Mitrofan, protojerej-stavrofor dr. Velibor Džomić i protođakona dr. Dragan Radić, kao i starešina hrama Svetog Save u Njujorku, otac Živojin Jakovljević.

Njih je na aerodromu dočekao episkop novogračanički i srednjezapadno američki Longin, sveštenstvo i deca iz folklornih grupa i horova crkava Sveti Stefan Dečanski iz Čikaga, Sveti Nikola iz Lajonsa i Sveti Nikola iz Indijanopolisa, koja su otpevala svetosavsku himnu i poslužila patrijarha pogačom i solju…

Patrijarh se zahvalio na srdačnom dočeku i proveo izvesno vreme u razgovoru sa mališanima obučenim u tradicionalne srpske nošnje.

Na pitanje Serbian Timesa kako je zadovoljan dosadašnjom posetom i šta je na njega ostavilo najjači utsak, on je rekao:

-Slava Bogu! Velika radost! Uvek je najveće zadovoljstvo susret sa braćom i sestrama, susret sa ljudima. Sve je je ovde lepo i veliko i važno, ali od toga da se susrećemo i molimo Bogu zajedno nema ništa ni važnije ni lepše, istakao je patrijarh srpski Porfirije

SREĆAN SA LJUDIMA: Patrijarh Porfirije u razgovoru sa Antonijem Kovačevićem, urednikom Serbian Times

Sutra će patrijarh držati liturgiju u hramu Svetog Save u Milvokiju, gde će prisutvovati i proslavi crkvene slave i Svetosavskoj svečanosti.

Piše/Foto/Video: Antonije Kovačević Foto: Dejan Stamenković

YOU MAY LIKE