Connect with us

aktuelno

PATRIJARH IRINEJ U TEŠKOM STANJU: Pogoršana srčana slabost, tim lekara se bori za srpskog poglavara!

Published

on

Informativna služba Srpske pravoslavne crkve (SPC) potvrdila je da je Patrijarh srpski Irinej hospitalizovan u Vojnoj bolnici Кaraburma zbog pogoršanja zdravstvenog stanja izazvanog virusom kovid 19.

„U ranim jutarnjim časovima 15. novembra 2020. godine ispoljili su se simptomi i znaci pogoršanja hronične srčane slabosti. Na primenjene mere lečenja stanje Njegove Svetosti se stabilizuje“, navedeno je u saopštenju.

SPC je dodala da konzilijum lekara specijalista kontinuirano prati zdravstveno stanje Patrijarha Irineja.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je patrijarhu srpskom Irineju, koji se nalazi u Vojnoj bolnici Karaburma zbog infekcije korona virusom, poručio da je celokupan narod uz njega i da Srbiji i srpskom narodu nikad nije bio potrebniji.

„Vaša svetosti, celokupan naš narod je uz vas. Srbiji i srpskom narodu nikada niste bili potrebniji. Molimo se Bogu za vaše zdravlje i uspešan oporavak. Izdržite i pobedite opaku bolest“, poručio je Vučić na inastagram nalogu Budućnost Srbije.

Informativna služba Srpske pravoslavne crkve saopštila je danas da su kod patrijarha jutros ispoljeni simptomi i znaci pogoršanja hronične srčane slabosti i da se na primenjene mere lečenja stanje stabilizuje.

Izvor: Danas
Foto: Printscreen YouTube / Al Jazeera Balkans

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Advertisement