Connect with us

aktuelno

23 GODINE OD EGZODUSA SRBA IZ BOSNE: Parastos za poginule vojnike

Published

on

Parastosom za 4.000 poginulih pripadnika Sarajevsko-romanijskog korpusa Vojske i Policije Republike Srpske, polaganjem venaca na groblju “Mali Zejtinlik” na Sokocu i nizom duhovno-umetničkih manifestacija, u Istočnom Sarajevu obeležena je 23. godišnjica egzodusa sarajevskih Srba, prenosi RTRS.

Navodi se da se prvi put ove godine, pod pokroviteljstvom Vlade Republike Srpske, 16. mart obeležava kao datum sećanja na masovan izlazak Srba iz sarajevskih naselja koja su nakon Dejtonskog sporazuma pripala Federaciji BiH.

To je bio poslednji dan organizovanog izlaska Srba iz sarajevskog naselja Grbavica, a RTRS navodi da se i danas pamte dramatične i potresne scene iznošenja kovčega i sahranjivanja na “Malom Zejtinliku” na Sokocu.

Pomenu ispred hrama Svete Petke na tom Vojničkom spomen-groblju prisustvovao je veliki broj predstavnika svih nivoa vlasti, boračkih organizacija, građana Sarajevsko-romanijske regije i zavičajnih udruženja.

Pomenu su prisustvovali Boško Tomić u ime predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Milorada Dodika, izaslanik predsjednika Republike Srpske Miladin Dragičević, ministar rada i boračko invalidske zaštite Srpske Duško Milunović, delegacija Narodne skupštine Republike Srpske, predsjedavajući Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu PS BiH Staša Košarac, delegacija Srba u zajedničkim organima BiH.

Kurir.rs/Tanjug


Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Advertisement