Connect with us

Amerika

PADAJU MASKE: Soroš nazvao Trampa “opasnošću za svet” (VIDEO)

Published

on

Ali ja to smatram čisto privremenom pojavom koja će nestati 2020. godine ili čak i ranije. Predsedniku Trampu pripisujem zaslugu što je sjajno motivisao svoje ključne pristalice”

Američki multimilijarder mađarskog porekla Džordž Soroš, glavni je donator američke demokratske stranke i osnivač Fondacije za otvoreno društvo, te glavni finansijer organizacija “Antifa” i “Black life metters”, svih onih koji su našli ulogu i interes u aktuelnim protestima koji su zapalili SAD – još 2018. godine na Svetskom ekonomskom forumu u Davosu najavio je obračun sa Trampom u 2020. godini. Predsednika Donalda Trampa nazvao je “opasnošću za svet”, ali i “privremenoj pojavi” “koja bi želela da uspostavi mafijašku državu”.

Soroš je na samitu održanom pre dve godine, dan uoči dolaska i samog predsednika SAD u Davos, kritikovao Trampov stav prema klimatskim promenama, negiranje Severne Koreje kao nuklearne sile, te odnos prema Kini. Milijarder je potkačio i IT kompanije Google i Faceook, a osvrnuo se i na budućnost bitkoina.

“SAD je na putu prema nuklearnom ratu zato što ne želi da prihvati da je Severna Koreja postala nuklearna sila. SAD bi mogao preventivno upotrebiti nuklearno oružje, što znači da bi počeo nuklearni rat kako bi spriječio nuklearni rat, što je očito kontradiktorna strategija”, rekao je Soroš.

Soroš je priznao da koristi svoj Fond za otvoreno društvo i milijarde dolara kako bi “zaštitio demokratska postignuća iz prošlosti”.

“Moje fondacije su se fokusirale na takozvani svet u razvoju, ali sada kada je otvoreno društvo ugroženo i u Sjedinjenim Državama i Evropi, trošimo više od polovine svog budžeta bliže kući jer ovo što se ovde dešava ima negativan uticaj na ceo svet.… Stuacija se pogoršala. U pitanju je ne samo opstanak otvorenog društva, već i opstanak naše čitave civilizacije. Uspon lidera poput Kim Jong-Un-a u Severnoj Koreji i Donalda Trampa u SAD-u ima mnogo veze sa tim. Čini se da su oboje spremni riskirati nuklearni rat kako bi se zadržali na vlasti, dramatično je zaključio Soroš.

ISTORISJKI SUSRET: Prvi američki predsednik koi je kročio na tlo SK

Finansijer demokrata je značajno naglasio i da “smatra da je Trampova administracija opasnost za svet”.

Ali ja to smatram čisto privremenom pojavom koja će nestati 2020. godine ili čak i ranije. Predsedniku Trampu pripisujem zaslugu što je sjajno motivisao svoje ključne pristalice”, pecnuo je on i Trampove saradnike.

Nakon ovog govora poznato je da je Tramp otišao u istorijsku posetu Severnoj Koreji, te da se tri puta sastao sa severnokorejskom predsednikom Kim Džong Unom, a sve sa ciljem da dođe do sporazuma o nuklearnom razoružavanju Severne Koreje.

Soroševa predskazanja vezana za rat ispostavila su se kao netačna, ali je evidentna velika unutrašnja kriza, prouzrokovana smrću Afroamerikanca Džordža Flojda koja je dovela do nasilja i nemira na ulicama većine gradova.

PROTESTI ŠIROM SAD: Mirni protesti se pretvorii u obračun, lomljenje i krađu izloga itd.

Za sve one koji sumnjaju da su protesti u američkim gradovima isključivo spontani, kao i kolika je tačno Soroševa uloga u tome, (finansiranje “Antife” za koju je predsednik SAD Donald Tramp rekao da će biti proglašena terorističkom organizacijom) – ostaje da sačekamo predstojeće izbore i uzput analiziramo sve buduće događaje i krize.

Govor Džordža Soroša pogledajte ovde:

IZVOR: Serbian Times FOTO: Printscreen

Advertisement