Connect with us

Amerika

OZBILJNE OPTUŽBE: Poznata glumica traži hapšenje Bila Klintona i Princa Endrua zbog veza sa Epstajnom

Published

on

Popularna holivudska glumica i aktivistkinja Rouz MekGovan pozvala je vlasti u SAD da uhapse bivšeg predsednika te države Bila Klintona i člana britanske kraljevske porodice Princa Endrua, nakon hapšenja Gislejn Maksvel, najbliže saradnicu pokojnog Džefrija Epstajna, koja je optužena za saučesništvo u seksualnom zlostavljanju.

“Sada uhvatite Bila Klintona i Princa Endrua”, tvitovala je MekGovan, samo dan nakon što je Maksvel uhvaćena u zajedničkoj operaciji FBI i Njujorške Policije (NYPD). Okrivljena je bila u bekstvu kada ju je policija pronašla u neimenovanom ruralnom gradiću u Nju Hempširu.

Tvit glumice sadrži i fotografiju na kojoj rame uz rame stoje Harvi Vajnstajna, Epstajna i Maksvel. Preko njihovih lica, crvenom bojom je preškrabano X.

Maksvel, koja je dug niz godina bila Epstajnova najbliža saradnica, u jednom trenutku čak i devojka, suočava se sa brojnim optužbama za seksualno zlostavljanje, koje su proizašle iz optužnice za zaveru radi sprovođenja seks trafikinga, u koju su bile umešane brojne maloletne devojčice.

Optužnica sadrži šest tačaka, koje su predstavljene javnosti nakon hapšenja Maksvel. Tužilaštvo traži da se Maksvel procesuira zbog zavođenja maloletnica na putovanja u brojne Epstajnove rezidencije, kao i u njenu kuću u Londonu.

Nakon hapšenja Maksvel, tužiteljka zadužena za Južni okrug savezne države Njujork Odri Štraus, izjavila je da bi bilo “dobrodošlo ukoliko Princ Endru dođe da porazgovara sa nama (tužilaštvom)”. “Voleli bismo da nešto dobijemo iz njegove izjave”, objasnila je Štraus.

Izvori bliski britanskom plemiću, međutim, tvrde kako se “princ već ponudio da razgovara”, ali “nije dobio odgovor američke strane”. Pravni tim Princa Endrua nije želeo da komentariše hapšenje Maksvel.

U međuvremenu, bivši američki predsednik Bil Klinton odbacio je optužbe da je ikada posećivao Epstajnovo ozloglašeno “ostrvo orgija”, nakon pto je Roberts Gjufre, koja tvrdi da je bila Epstajnova “sels robinja” kada je imala samo 17 godina, rekla kako je viđala Klintona na ostrvu, ali se prema njoj nikada nije ponašao neprikladno.

IZVOR: Fox News
FOTO: Twitter@rosemcgowan

Advertisement