Chicago
72°
Partly Cloudy
6:41 am6:43 pm CDT
Feels like: 72°F
Wind: 11mph NE
Humidity: 75%
Pressure: 30.04"Hg
UV index: 1
TueWedThu
72/63°F
66/63°F
66/59°F

Published 4 months ago

By Serbian Times

OZBILJNE OPTUŽBE: Kralj kriptovaluta nakon hapšenja preko lažne firme prebacio 29 miliona evra!

Južnokorejski tužioci tvrde da je Do Kvon nakon hapšenja u Crnoj Gori prebacio kriptovalute vredne 29 miliona evra preko lažne kompanije.

Dan Seong-hana, direktor kancelarije tužioca južnog okruga u Seulu, juče je rekao da su suosnivač kompanije “Terra” Do Kvon ili njegova filijala preneli vrednu kripto imovinu, izveštava portal CoinGape, prenosi portal RTCG.

Piše i da korejski tužioci takođe pokušavaju da utvrde gde je završila transakcija kripto sredstava povezanih sa Luna Foundation Guard (LFG).

Seong-han je rekao i da su istrage otkrile da Do Kvon i njegove filijale još uvek drže preko 13 miliona dolara u švajcarskoj banci Signum Bank AG. Tužioci su u Južnoj Koreji podigli optužnice protiv deset ljudi, uključujući suosnivača Terre Danijela Šina, na osnovu istrage o “Terri”.

Crnogorski tužioci ponovo su uložili žalbu na odluku suda o puštanju Do Kvona na slobodu, u predmetu falsifikovanja pasoša. Odluku o žalbi doneće Viši sud.

Portal CoinGape podseća da je u fokusu javnosti poslednjih dana pismo u kojem Do Kvon navodno saopštava detalje o povezanosti sa liderom Pokreta Evropa sad Milojkom Spajićem.

Korejski državljani se u Crnoj Gori terete da su izvršili krivično delo falsifikovanje isprave, za koje je predviđena kazna zatvora u trajanju od tri meseca do pet godina.

Južnokorejski tužilac, koji vodi istragu o propalom kripto projektu Terra-Luna, saopštio je da osnivač te kompanije Do Kvon treba da bude izručen Seulu radi suđenja. Južna Koreja i SAD su zatražile njegovo izručenje kako bi se suočio sa optužbama u vezi s kolapsom njegove kripto imperije, vredne 40 milijardi dolara.

POVEZANE TEME:

PREDIZBORNA AFERA POTRESA CRNU GORU: Kralj kriptovaluta teško optužio kandidata za  premijera!

NAGODIO SE SA CRNOM GOROM: Kralj kriptovaluta platio slobodu 400.000 evra!

CRNA GORA PRIMILA ZAHTEV: SAD i Južna Koreja traže izručenje “kralja kriptovaluta”!

PROPALI “KRALJ KRIPTOVALUTA” SE KRIJE U SRBIJI: Prevario više od 200.000 ljudi, traži ga i Amerika!

KRALJ KRIPTOVALUTA PAO U PODGORICI: Uhvaćen na aerodromu sa falsifikovanim dokumentima, ojadio 40 milijardi dolara!

Izvor: Blic
Foto: Printscreen Twitter @Crypto_Potato

YOU MAY LIKE