Chicago
72°
Mostly Cloudy
6:36 am6:50 pm CDT
Feels like: 72°F
Wind: 1mph WNW
Humidity: 67%
Pressure: 30.2"Hg
UV index: 3
FriSatSun
75/63°F
72/59°F
70/59°F

Published 1 month ago

By Serbian Times

OZBILJNA PROVOKACIJA: Kosovska policija ušla u prostorije Kancelarije za KiM, prete da će se vratiti!

Srpska lista saopštila je da su opštinski indpektori i policija u severnom delu Kosovske Mitrovice, po nalogu gradonačelnika Erdana Atića, ušle u zgradu u kojoj se nalaze prostorije Kancelarije za Kosovo i Metohiju sa nalogom da “oslobode” taj objekat jer se nalazi u vlasništvu opštine.

Navodi se da se u toj zgradi nalaze i Pokrajinski Fond za penzijsko i invalidsko osiguranje i prostorije Kosovsko-mitrovačkog upravnog okruga.

U saopštenju koje je preneo Kosovo onlajn navodi se i da su predstavnici policije i inspektori rekli da će ponovo doći u ponedljak.

Oni su ocenili da je to očigledno početak daljeg maltretiranja građana, jer se na spisku objekata koje kosovske institucije smatraju svojim nalaze i zgrade u kojima su smešteni bolnica, Dom zdravlja, škole, fakulteti, Univerzitet.

„Ova pretnja je apsolutno deo plana proterivanja svega srpskog sa Кosova i Metohije, oduzimanja prava na rad građanima, ali i i onemogućavanje pružanja usluga građanima na Кosovu i Metohiji svih nacionalnosti koji opstaju zahvaljujući podršci države Srbije preko nadležnih institucija“, navodi u saopštenju Srpska lista.

POVEZANE TEME:

PRELEP GEST CRVENE ZVEZDE: Obišli srpske svetinje na Kosovu i Metohiji i uručili donaciju!

ŠPANCI NAPRAVILI SKANDAL PRED DEJVIS KUP: Srbija prikazana bez Kosova uoči okršaja Noleta i Alkaraza! (VIDEO)

PLJUŠTE OSTAVKE: Još sedam Srba napustilo tzv. Kosovsku policiju!

Izvor: Nova.rs
Foto: Printscreen RTS Video

YOU MAY LIKE