Chicago
66°
Cloudy
6:44 am6:38 pm CDT
Feels like: 66°F
Wind: 8mph NNE
Humidity: 84%
Pressure: 30.08"Hg
UV index: 1
FriSatSun
70/59°F
77/63°F
77/63°F

Published 1 month ago

By Serbian Times

ČUDO NA HAVAJIMA: Usamljena drvena kuća preživela požare netaknuta, svuda okolo pepeo i prah! (FOTO)

Kuća s crvenim krovom i zeleno-belim zidovima koja se nalazi odmah do okeana na zapadnom delu ostrva Mauija na Havajima, nekim je čudom uspela da preživi požar koji je nedavno poharao taj otok i u gradu Lahaini usmrtio najmanje 111 osoba.

Fotografije koje je uradio fotograf Patrik T. Falon novinske i foto agencije AFP pokazuju da su okolne kuće sve stradale u požaru. Uz to, čak je i deo njene okućnice ostao maltene netaknut.

Videozapis koji je načinilo Ministarstvo okoline i prirodnih resursa američke savezne države Havaji pokazuje da još nekoliko kuća nije stradalo u požaru nakon kojeg se još uvek ne zna lokacija 1300 osoba.

Džuli Grifin rekla je za The Messenger da su ona i njen pokojni muž Donald Saladi jednom živeli u toj kući.

Grifin je rekla da ne zna kako je kuća u kojoj je živela uspela da izdrži požar. „Kuća na broju 271 u Ulici Front još je uvek čudesna. Neverovatno mi je da je preživela jer je sagrađena od drveta“, navela je Grifin, prenosi Jutarnji list.

Pati Tamura, 67-godišnja Amerikanka čija porodica poseduje jednu od drugih kuća koje požar nije uništio, rekla je da je njena kuća preživela zato što ima debele betonske zidove koji nisu zapaljivi.

„Moj je deda sagradio kuću od cementa kako bi se zaštitio od insekata i truleži koja zna napasti drvo. Sigurna sam da je kuća čitava zbog njegovog znanja i sposobnosti“, rekla je Tamura.

POVEZANE TEME:

DOBILA VIŠE OD 20 GODINA ROBIJE: Žena iz Kanade osuđena za pokušaj ubistva Donalda Trampa otrovom!

BAJDEN OBEĆAO FEDERALNU POMOĆ HAVAJIMA: Meštani strahuju od masovne kupovine jeftine spaljene zemlje!

“RUSIJA SVE BOGATIJA, MI SVE SIROMAŠNIJI”: Američka kongresmenka pozvala na prekid sankcija Kremlju i podrške Ukrajini!

Izvor: N1
Foto: AFP / Patrick T. Fallon

YOU MAY LIKE