Chicago
75°
Partly Cloudy
6:37 am6:48 pm CDT
Feels like: 75°F
Wind: 8mph E
Humidity: 68%
Pressure: 30.08"Hg
UV index: 2
SatSunMon
73/59°F
72/63°F
68/61°F

Published 2 months ago

By Serbian Times

OVO PORODILIŠTE JE DOBILO MALOG REKORDERA: U Gornjem Milanovcu rođena beba teška 6 kilograma!

U porodilištu bolnice u Gornjem Milanovcu 5. avgusta je rođen dečak težak više od 6 kilograma.

Majka Suzana Kučina (27) iz Gornjeg Milanovca na svet je carskim rezom donela sina teškog 6.420 grama i dugačkog 68 centimetra.

Specijalisti ginekologije i akušerstva dr Dragan Perišić i dr Vladislav Vasić, koji su sinoć obavili porođaj, kažu da im je ovo jedna od najvećih beba u lekarskoj karijeri.

-Žena je porođena carskim rezom, znali smo da je dete krupno, ali nismo očekivali baš ovako veliku bebu. Najvažnije je da je sve prošlo u najboljem redu i da su i mama i beba dobro. Prema rečima mojih starijih kolega, u našem porodilištu, ovo je za sada najkrupnije rođena beba. Ranije je dr Milorad Nikolić obavio porođaj jedne mlade mame iz Ljiga, koja je tada rodila bebu tešku oko šest kilograma, ali ova nam je ipak mali rekorder jer teži 6.420 – priča Vasić za GMinfo.

Majka se oseća dobro, i beba takođe. Inače, ovo je njeno treće dete. Ukoliko sve bude u redu, izaći će iz bolnice za pet dana – kažu iz milanovačkog porodilišta i potvrđuju da se ovako krupne bebe ne rađaju tako često.

SAZNAJTE VIŠE:

IGOROVO SRCE NASTAVILO JE DA KUCA: Dušanka je izgubila sina, ali je odlučila da spase njegovog imenjaka!

INTERVJU, MILOŠ VESIN: O braku i razvodu, ljubavi i emocijama, deci i roditeljima, depresiji i narcisoidnosti, veri i virusima… (VIDEO)

STRAŠNA TRAGEDIJA U VALJEVU: Dečak (4) pustio vrelu vodu u kadu gde je bila osmomesečna beba, dete preminulo od opekotina!

Izvor: Novosti
Foto: Ilustracija

YOU MAY LIKE