Chicago, IL
64°
Sunny
6:08 am7:31 pm CDT
Feels like: 64°F
Wind: 8mph E
Humidity: 34%
Pressure: 30.01"Hg
UV index: 0
8 pm9 pm10 pm11 pm12 am
61°F
57°F
52°F
52°F
50°F
TueWedThuFriSat
70°F / 61°F
66°F / 50°F
57°F / 46°F
55°F / 43°F
54°F / 41°F

Published 3 years ago

By admin

OVO JOŠ NISTE VIDELI: Probijen snežni tunel na Goliji visine nekoliko metara (FOTO)

Nakon više od deset dana, teška mašinerija uspela je da pročisti i probije državni put na Goliji, Preko Brdo – Odvraćenica, koji je bio potpuno zavejan nakon poslednjih obilnih snežnih padavina u martu.

U borbu sa ogromnim smetovima upustila su se četiri vozača iz JP „Putevi Ivanjica“, a na terenu su bile angažovane četiri teške mašine za čišćenje i razgrtanje  snega.

SNEŽNI TUNEL: Bedemi dostizali visinu od nekoliko metara

 „Praktično, formirali smo snežni tunel, nameti sa strane su visine i po nekoliko metara, ali je put sada prohodan. Ipak, apelujemo na sve vozače da u ovaj kraj ne kreću bez zimske opreme, teren  je takav da vrlo brzo ova deonica može ponovo biti zavejana“, rekao je za RINU Vitomir Arsović iz JP „Putevi Srbije“.

TEŠKA MAŠINERIJA: Probijanje puta trajalo 10 dana

Meštani koji žive u selu Preko Brdo konačno mogu da odu do centra opštine Ivanjica, ali kažu da su navikli na ovakve vremenske prilike i kad im vreme nije.

PROČITAJTE JOŠ:

ŠVEDSKU ZAMENILI ZLATAR PLANINOM: Na kruzeru zaradili novac ali sreću i mir spoznali na selu!

DECA SU NAŠA VOJSKA: Fondacija „Sveti Vukašin“ pomaže najugroženije i vraća im veru u život!

NATO BOMBE OŽILJAK NA DUŠI: Kako se jedna Zvezdana borila za srpski narod u Americi!

„Od Mitrovdana do Đurđevdana ovde je sneg do kuka. Mislim da sneg na Goliji nije pao samo u avgustu mesecu. Potpuno smo se navikli na ove surove zimske uslove. Uvek napravimo zalihe hrane i za nas i za stoku, ko je ima. Tako su živeli naši stari, pa i mi“, rekao je meštanin.

S obzirom na količine snega na Goliji, proleće u ovaj kraj neće stići još nekoliko meseci. Putari se nadaju lepom vremenu i da će borba sa snežnim nametima u aprilu ipak izostati.

Izvor: Rina Foto: Rina

YOU MAY LIKE