Chicago
64°
Cloudy
6:44 am6:38 pm CDT
Feels like: 64°F
Wind: 6mph NNE
Humidity: 88%
Pressure: 30.08"Hg
UV index: 0
FriSatSun
70/59°F
77/63°F
77/63°F

Published 2 months ago

By Serbian Times

OVO JE PRODAVAC SA TEZGE O KOM BRUJI SRBIJA: Džemajil otkriva zašto njegov donji veš košta samo 5 dinara!

Prizor sa vašara u Negotinu gde prodavac prodaje tange za pet dinara obišao je Srbiju. Prodavac Džemajil Majo Bjelopoljac iz Priboja već skoro 50 godina se bavi prodajom i zato kao iskusan trgovac zna sve cake kako privući kupce na tezge.

-Prišla mi je žena u Negotinu na vašaru i rekla kako ništa nema jeftinije od tih tangi za pet dinara. U suštini, ja sam ta dva paketa dobio džabe od jednog svog saradnika iz Novog Pazara kod kog inače kupujem robu. I zato one zapravo tako malo koštaju, nema razlike i kvalitetu sa onim koje koštaju 100 dinara, kaže Džemajil za RINU.

Uz osmeh dodaje da je u Negotinu prodao tek oko 50 komada, a cena se ukoliko se kupovalo na veliko spuštala i na dva dinara. Sledeći vašar je onaj u Zaječaru na kom će čuvene tange koštati, kako kaže Majo – samo jedan dinar.

-Ja sam trgovac u duši, tako da bolje i bilo šta da se zaradi nego da se to baci. Tolike godine sa ljudima u trgovini, shvatio sam da ljudi žele jeftinu a kvalitetnu robu, nema tu mnogo nauke, dodaje ovaj pribojski trgovac.

U opštini na Limu svi ga poznaji kao dobrog trgovca, a u njegovoj radnji stalno je gužva. Kaže da se mnogo toga ipak promenilo od kako se desila pandemija korona virusa.

-To je poprilično unazadilo prodaju na vašarima, koja je pre toga baš bila dobra. Kad je korona prošla ponovo se počelo sa prodajom, ali treba još da prođe kako bi se sve vratilo na staro, ako se vrati uopšte, ističe Džemajil.

Sledeća njegova stanica je Zaječar, pa ostaje da se vidi kako će ovaj put kod kupaca proći nikad jeftiniji veš.

POVEZANE TEME:

SRPSKI TURISTI ZAPALILI DRUŠTVENE MREŽE: Pesma “Veseli se srpski rode” se orila grčkom plažom! (VIDEO)

RAZNEŽILA BALKAN: Dušanka odvela baku prvi put na more, njen osmeh rekao je sve! (VIDEO)

JANKO JE PONOS SRBIJE: Mladi Užičanin postao svetski šampion u radio-amaterizmu! (FOTO)

Izvor: RINA
Foto: RINA

YOU MAY LIKE