Connect with us

Srbija

OVO JE PRAVO LICE SOLIDARNE SRBIJE: Mladić starijim građanima u izolaciji donosi hranu i lekove (FOTO)

Published

on

“Želimo da sačuvamo naše starije. Ako izađu u grad oni su u opasnosti jer su najranjiviji kad je ovaj novi virus u pitanju i zato smo odlučili da ih poštedimo”, objašnjava Luka zašto je rešio da se angažuje u svom komšiluku

U ovom teškom periodu kad je korona virus paralisao skoro čitav svet, na ispitu je solidarnost i plemenitost svakog pojedinca. Taj test već prvog dana vanredne situacije u Srbiji uspešno je položio Luka Petković iz Čačka koji je zbog obavezujuće odluke za penzionere da ostanu u kućama, poranio i besplatno vršio dostavu hrane i namirnica starim sugrađanima koji su u najrizičnijoj situaciji.

“Želimo da sačuvamo naše starije. Ako izađu u grad oni su u opasnosti jer su najranjiviji kad je ovaj novi virus u pitanju i zato smo odlučili da ih poštedimo. Strogo vodimo računa da ne dođemo u kontakt sa njima. Oni nas pozovu, mi im ostavimo namirnice i lekove ispred vrata i odemo”, rekao je Luka.

LUKA U AKCIJI: Ostavlja hranu i lekove za starije građane Čačka

Pomoć je bila potrebna i devedestogodišnjem Milanu Filipoviću, koji poštuje mere koje je propisala država.

“Iako sam u desetoj deceniji života, uveki sam sve svoje obaveze obavljao sam. Međutim, sada je siuacija takva da mi je pomoć drugih neophodna i zato sam mnogo zahvalan Luki koji je došao. On je zlatno dete i pokazao je svoje dobro srce u ovoj situaciji”, izjavio je ovaj stari Čačanin.

MILANU POTREBNA POMOĆ MLAĐIH: Zahvalan Luki na svemu

Luka inače radi u agenciji za dostavu pod nazivom “Trčuljko” i danas, ali i narednih dana zaista će, kako kaže, trčati da bi mogao da pomogne svima onima kojima je to potrebno.

“Najviše nas pozivaju deca starih ljudi koji ne žive u državi, a imaju stare roditelje koji u ovoj situaciji nisu u mogućnosti da odu sami do prodavnice ili apoteke. Broj poziva se mnogo povećao i zato nam je u planu da angažujemo još dostavljača”, poručio je ovaj humani mladić.

IZVOR: Rina FOTO: Rina

Advertisement