Chicago
66°
Cloudy
6:44 am6:38 pm CDT
Feels like: 66°F
Wind: 8mph NNE
Humidity: 84%
Pressure: 30.08"Hg
UV index: 1
FriSatSun
70/59°F
77/63°F
77/63°F

Published 4 weeks ago

By Serbian Times

OVAJ SRPSKI PROIZVOD I GUGL PREPOZNAJE: Vratili se iz Beča u zavičaj, razvili biznis, a evo čime se bave!

Porumbčići su mali kiseli kukuruzi spakovani u tegle, a kada u Google pretragu upišete ovaj pojam, pretraživač izbacuje samo jedan rezultat. To je link koji vodi pravo na profil gazdinstva Đorđević iz Donje Prilite kod Zaječara.

Njihova priča počinje već davne 2000. godine, kada se Klaudija i Zoran, kao mladi bračni par, stacioniran u Beču, odlučuju za povratak u Srbiju na imanje Zoranovog oca. Kao glavni motiv za preseljenje i odgajanje porodice u Srbiji bio je miran, spokojan i zdrav život u svakom smislu. Počevši od ishrane, fizičkog, pa sve do mentalnog stanja.

Njihovim dolaskom domaćinstvo oživljava i biva obnovljeno. Polako niču jedna po jedna građevina, da bi 2010. godine nakon krčenja i pripremanja jedne njive započeli sa proizvodnjom aronije. Hteli su kulturu koja bi bila samoodrživa i tako je izbor pao na aroniju. Zasadili su je na parceli od 50 ari i taj zasad i danas imaju.

Pre par godina ova devetočlana porodica krenula je sa proizvodnjom zdravih, neprskanih proizvoda za sopstvene potrebe. Vrlo brzo nakon toga proširili su proizvodnju i time pružili ljudima u okolini zdravu, raznovrsnu i kvalitetnu hranu. Odluka da gradski život zamene seoskim, pomogla im je da potvrde da život na selu može biti kvalitetan kao i onaj u gradu, ali u mnogim segmentima daleko opušteniji i lepši.

Mama Klaudija bila je incijator početka razvijanja malog porodičnog biznisa.

Uvek nam je dobar kvalitet bio na prvom mestu. Kroz naše konstantno razvijanje i usavršavanje proizvoda, budite uvereni da svaki proizvod koji kupite je dobrog kvaliteta i ukusa! Plodovi su sa naših plantaža, iz naših bašta i voćnjaka – priča Klaudija.

Bilo da ste zainteresovani za prlitske porumbčiće, sok od aronije, beli luk u prahu ili džem od višnje, kod Đorđevića možete naći sve od kisele ruske salate, salčića i pihtija, do pesto sosa od sremuša ili bosiljka, u zavisnosti od sezone naravno.

Ova porodica ima zasad oraha, šipurka i aronije. Svi proizvodi su neprskani. Krenuli su sa proizvodnjom matičnog soka aronije, da bi danas posle niza godina eksperimentisanja i unapređenja ukusa i proizvodnje u ponudi imali i sirće, kao i vino od aronije koje ne sadrži dodatni šećer i udeo alkohola je svega 7,25 odsto.

Svi proizvodi se pre plasiranja na tržište šalju na analizu. Kako se njihovi zasadi ne tretiraju hemijom, obrađivanje svih kultura zahteva mnogo rada u kom svi članovi porodice ravnomerno učestvuju.

Balans između prirode i čoveka, čoveka i zemlje i čoveka i Boga, uspela je da uspostavi porodica Đorđević. Na pitanje šta bi poručili drugim malim proizvođačima, kažu da je jedino bitno ne odustati od svojih snova, želja i naše zemlje u zamenu za život u inostranstvu. Kao primer da je život u Srbiji lepši i bolji nego preko navode i činjenicu da njihov zet, poreklom Nemac, od 2017. godine živi i radi na gazdinstvu zajedno sa njima. Uz to, primio je i pravoslavnu veru, pa danas ponosno nosi ime Serafim.

PROČITAJTE VIŠE:

OVAKVU DECU IMA SRBIJA: Mia tek krenula u školu, a već zna da nacrta Nikolu Teslu! (FOTO)

SRBIJA IMA ZLATNE SPORTISTE: Naši atletičari osvojili čak 18 medalja u Turskoj, imamo i prvakinju Balkana!

OVAJ SRBIN RADI NEŠTO ŠTO BI SE MALO KO USUDIO: Bezbednost dece i ljudi mu je na prvom mestu! (FOTO)

Izvor: Kurir
Foto: Kurir

YOU MAY LIKE