Chicago
72°
Partly Cloudy
6:41 am6:43 pm CDT
Feels like: 72°F
Wind: 11mph NE
Humidity: 75%
Pressure: 30.04"Hg
UV index: 1
TueWedThu
72/63°F
66/63°F
66/59°F

Published 1 month ago

By Serbian Times

“OVA JADA, OPET MU NOSI ŽENSKO”: Spot za trudnice u Crnoj Gori podigao prašinu na društvenim mrežama! (VIDEO)

Stara narodna na Balkanu kaže “Da se rodi živo, zdravo i muško dete”. Na papiru Crna Gora možda prednjači, ali svakako da i mi svi ostali nismo “nevinašca” u praktikovanju ove zastarele priče, navodi City magazine.

Zato su u Crnoj Gori su otpočeli sa kampanjom „Nek se rodi zdravo i neka bude žensko“ koja se trudi da se u 21. veku skine stigma koju nose buduće majke ženskog deteta. Naravno da sve ovo zvuči jako bizarno, s obzirom da je 2023. godina, ali je cela priča veoma realna, navodi City magazine.

Ovaj video je odmah na startu podigao prašinu na društvenim mrežama.

U promotivnom spotu se vidi trudnu ženu koja u šetnji nailazi na osuđivanja zbog toga što nosi žensko dete. Kampanju realizuje NVO „Poligon za zensku izuzetnost-Sofija“.

„Meni je prestrašno sto imamo kampanju za ovo“, „Jaka je poruka za devojčice – u šoku sam da je još uvek tako“; „Znam da me podaci demantuju, ali baš mi je teško saznanje da nam treba ova kampanja“ – samo su neki od komentara začuđenih ljudi.

Neki su se čak i dotakli teme da sama akcija nije pravedna prema deci koja nisu zdrava. Kako je jedna komentatorka napisala – „ALI – „nek se rodi zdravo“ nije ok. Nikako!! Poželeti sreću je u redu – i deca koja nisu 100 % zdrava su sreća“.

PROČITAJTE VIŠE:

PANIKA U SVILAJNCU: Petnaestogodišnjak kog je ujela zmija hitno hospitalizovan, meštani traže otrovnicu!

NAKON ODLASKA U SOLARIJUM, OSTALA BEZ POLOVINE ORGANA: Katarini zbog ove greške zdravlje visi o koncu!

“REKLI SU MI DA ĆU SE RAZBOLETI”: Egipćanin Ahmed ostao u čudu zbog srpskog verovanja! (VIDEO)

Izvor: N1
Foto: Printscreen Twitter

YOU MAY LIKE