Chicago, IL
59°
Mostly Cloudy
6:19 am5:44 pm CDT
Feels like: 57°F
Wind: 8mph S
Humidity: 79%
Pressure: 29.93"Hg
UV index: 1
11 am12 pm1 pm2 pm3 pm
64°F
66°F
66°F
66°F
68°F
TueWedThuFriSat
45°F / 37°F
46°F / 37°F
50°F / 41°F
48°F / 36°F
43°F / 32°F

Published 1 year ago

By Serbian Times

OTVOREN PRELAZ MERDARE: Počelo uklanjanje srpskih barikada na KiM!

Prelaz Merdare, koji je zatvorila Kosovska policija zbog blokade puta sa srpske strane, ponovo je u funkciji, potvrdila je Kosovska policija, javlja portal KoSSev. Uklanjanje barikada počelo je jutros, a do sada su uklonjene sa Merdara.

„Na osnovu najnovijih informacija, put u blizini prelaza Merdare koji je 27.12. bio blokiran na dva kilometra unutar Srbije, danas u 9.50h je otvoren za saobraćaj. Obaveštavamo građane da je granična tačka Merdare otvorena i da je saobraćaj normalizovan“, saopštila je Kosovska policija.

Put koji ka ovom prelazu vodi iz pravca Kuršumlije, zatvorila je pre dve noći grupa Srba. Merdare je potom zvanično zatvorila i Kosovska policija, a putnicima je savetovano da koriste druge prelaze.

Pre dvadeset dana kada je počela blokada na severu Kosova, postavljeno je 14 barikada, koje bi, prema najavama, trebalo da budu uklonjene danas.

PRATITE NAS I NA FEJSBUKU:

Izgorele kabine kamiona na barikadi u Mitrovici

Ranije jutros obajvljeno je da su izgorele kabine oba kamiona na barikadi u Kosovskoj Mitrovici, nedaleko od mesta Dudin krš, na mostu preko kojeg se se iz grada ide prema magistralnom putu prema Prištini.

Podsećamo, predsednik Aleksandar Vučić saopštio je, nakon razgovora sa Srbima sa Kosova, da će od četvrtka u prepodnevnim satima krenuti uklanjanje barikada, naglasivši pak da to može da potraje i do 48 sati.

Predsednica Kosova Vjosa Osmani je rekla da očekuje da barikade budu brzo uklonjene jer će u suprotnom, kako je istakla, oni krenuti sa njihovim uklanjanjem.

Bivši policajac Dejan Pantić je sinoć u pratnji Euleksa stigao u svoj dom u Severnoj Mitrovici, gde će provoditi vreme nakon što mu je određen kućni pritvor.

POVEZANE TEME:

KURTI BESNI ZBOG PANTIĆA: Kako optuženi za terorizam može da bude u kućnom pritvoru!

VELIKA POBEDA SRBA NA KIM: Dejan Pantić dobio rešenje o kućnom pritvoru!

PRIŠTINA PISALA BRISELU: Traže od EU “mere protiv Srbije”!

Izvor: Mediji
Foto: Tanjug

YOU MAY LIKE