Chicago, IL
27°
Snow Shower / Wind
6:34 am5:32 pm CST
Feels like: 12°F
Wind: 22mph N
Humidity: 81%
Pressure: 29.93"Hg
UV index: 0
1 am2 am3 am4 am5 am
27°F
27°F
27°F
27°F
27°F
SatSunMonTueWed
36°F / 32°F
55°F / 37°F
59°F / 50°F
64°F / 28°F
34°F / 25°F

Published 2 years ago

By admin

OTKRIVENA PREVARA! Premijer Australije dan pre dolaska izjavio da će pustiti Novaka da uđe u zemlju

Skot Morison, premijer Australije, samo dan pred dolazak Novaka Đokovića i početak drame koja još uvek traje u Melburnu je dao izjavu koja baca sasvim novo svetlo na celu situaciju.

Naime, Morison je istakao da odluku o medicinskim izuzećima donosi svaka vlada savezne države za sebe, što je slučaj koji važi u Viktoriji,  u kojoj se nalazi Melburn:

Evo šta je Skot Morison izjavio pred kamerama dan pred dolazak Novaka Đokovića u Melburn.

 To je pitanje za vladu Viktorije. Oni su mu dali izuzeće da dođe u Australiju i stoga radimo u skladu sa tom odlukom. Tako stvari funkcionišu. Države daju izuzeca za ljude da ulaze na tim osnovama i to traje tako već dve godine. Dakle, nema promene tog dogovora – rekao je Morison.

Šta seto desilo preko noći pa je premijer promenio mišljenje? I da li je ova izjava trebala da zavara Đokovića da upadne u klopku u kojoj se još uvek nalazi.

Morisonova izjava je još jedan u nizu pokazatelja opšte konfuzije kada su u pitanju pravila za ulazak u Australiju. Konačna odluka o Đokovićevom statusu i potencijalnoj deportaciji će biti doneta u ponedeljak ujutro po lokalnom vremenu u Melburnu, za kada je zakazano saslušanje i odluka Federalnog suda Australije.

Podsećamo, Đokoviću je po dolasku u Australiju onemogućen ulazak u zemlju, potom mu je ukinuta viza, nakon čega je doneta i odluka o deportaciji, da bi njegovi advokati uspeli da izdejstvuju pomeranje na ponedeljak.

Tekst: Nova.rs/Serbian Times Foto: Republic World

YOU MAY LIKE