Connect with us

Dijaspora

OTKRIVAMO: Bivši zamenik Marka Đurića biće generalni konzul u Čikagu

Published

on

Zamenik nekadašnjeg direktora Kancelarije za Kosovu i Metohiju i aktuelnog ambasadora u SAD Marka Đurića, Damjan Jović, postavljen je za generalnog konzula u Čikagu, gde će zameniti aktuelnog konzula Milana Varadinovića, koji će ostati na poziciji pomoćnika.

Tako se, po svemu sudeći, deo tima iz Kancelarije za KiM seli na važne diplomatske dužnosti u Sjedinjene Američke Države, budući da je Marko Đurić nedavno preuzeo diplomatsku dužnost u Americi.

Jović je bio pomoćnik ministra spoljnih poslova za bilateralnu saradnju, zatim savetnik a onda i zamenik direktora Kancelarije za KiM. Bio je i član Pregovaračkog tima za pristupanje Evropskoj Uniji, zadužen za poglavlje 35. Završio je Fakultet političkih nauka, smer “međunarodni odnosi”.

Jović je, inače, bio jedan od zvaničnika koje je 2018. godine zajedno sa Markom Đurićem privela interventna jedinica policije Kosova. Mediji su preneli da je tom prilikom bio i povređen. Sproveden je u Prištinu, gde je nakon davanja izjave upućen prema administrativnom prelazu Merdare, gde ga je preuzela srpska policija.

Izvor: Blic Foto: Youtube

Advertisement