Chicago
70°
Clear
5:17 am8:19 pm CDT
Feels like: 70°F
Wind: 1mph ESE
Humidity: 69%
Pressure: 30"Hg
UV index: 0
FriSatSun
79/61°F
73/59°F
75/61°F

Published 1 week ago

By Antonije Kovačević

OTAC UBIJENE DEVOJČICE: Deci u školi puštana narodna muzika, a terapeut ih “povezivao sa dušama mrtvih drugara” (VIDEO)

Otac devojčice koja je nastradala u OŠ ” Vladislav Ribnikar” Slobodan Negić izjavio je u Utisku nedelje na televiziji Nova S da su neka deca na psihoterapijama po povratku u školske klupe “slušala narodnu muziku” i kako je rekao, “povezivala sa se duhovima i dušama svojih nastradalih drugara” u prisustvu terapeuta.

„U „tamnoj psihoseansi“ koju je deci držala dr Ranka Radulović, uz znanje direktorke škole, ona je deci puštala narodnu muziku i govorila im da treba da se povežu sa duhovima i dušama svojih poginulih prijatelja i prijateljica. Ne postoji niko ko može da objasni kako se to dogodilo. To je bilo bez znanja roditelja, devojčica je došla kuću uplakana, u traumi, rekla je da su bili na seansi, rekla je da je bilo odvratno“, ispričao je otac nastradale Sofije.

On je rekao i da je danas bio na sastanku roditelja postradale dece i predstavnika svih relevantnih institucija Republike Srbije i da je pitao ko je doktorka Ranka Radulović, a da niko od prisutnih nije znao o kome se radi.

„Takođe, nastao je tajac kada sam danas to izneo na toj sednici“, rekao je Negić.

On je i objasnio da je „doktorka Ranka Radulović zaposlena na neuropsihijatrijskom odeljenju KBC i poslata od strane ministarstva zdravlja, kao neko ko treba da pomogne u toj situaciji deci i nama roditeljima“.

Negić je rekao da će iskoristiti sva pravna sredstva „da ta doktorka nikada više ne radi“ i naveo da je direktorka u izveštaju koji je napisala o napretku dece u radu sa terapeutom u jednom delu napisala „da je u početku bilo određenih problema u komunikaciji između dece i terapeuta ali su ti problemi prevaziđeni i uspostavljen je kontinuitet psihoterapisjke pomoći“.

„Ako iz te rečenice neko u tome vidi javnu nameru da se kaže šta se dogodilo neka kaže, ja ne vidim“, rekao je on.

Negić je i izjavio da sve informacije iznosi u javnost „pod punom moralnom odgovornošću i da je spreman da to odbrani na sudu“, kao i da je dobio saglasnost jedne majke čije je dete učestvovalo u „mračnoj psihoterapijskoj seansi koju je sprovela Ranka Radulović“.

„Mislim da je iznošenje istine neka vrsta moralne odgovornosti i da nema mesta izbegavanju činejnica, jer mi onda ni ovako ne razumemo šta se dogodilo“

On smatra da direktorka koja je sačinila takav izveštaj ne treba da bude više na toj funkciji kao i da svi koji su odgovorni moraju da odgovaraju.

Negić je rekao i da  poštuje odluku saveta roditelja i da treba svi da je poštuju jer je doneta uz koncenzus.

„Ne možete im lečiti traumu na mestu gde se ona dogodila. Tamo gde sam čekao moju Sofiju“, rekao je Negić.

On smatra i da povećanje broja policajaca u školi može biti samo prelazno rešenje.

„Znam decu koja su preživela tu traumu. Neka deca još uvek ne govore. Neka deca ne žele da idu više u školu uopšte. Hoćete da se radi procena traume, pa da li mora da se radi tamo gde je nastala, “ upitao je Slobodan Negić.

On je rekao da je došao u emisiju da probudi empatiju između svih koji ga okružuju.

„Ja sam želeo da dođem ovde, jako je teško, ali osetio sam jaku potrebu da iznesem u javnost težinu situacije. Želim da iskoristim priliku da kažem činjenice kao pojedinac i građanin ove zemlje i pokušam da probudim svest ljudi, koja se već sada budi o tome da su podele nešto nam ne treba i da je problem jako težak“

„Niko nema rešenja i jako je teško živeti sa tim, ali vidim kod ljudi iskrenu želju kada me pogledaju u oči, koji su prestravljeni onim što vide i koji na ljudskom nivou reaguju na ovo, to prevazilazi uobičajene teme i dnevno političke priče. Svako ko u ovom nalazi prostor da plasira neka brzopleta mišljenja umesto onoga što se zaista dogodilo, čini samo medveđu uslugu društvu“, istakao je Negić.

Izvor: N1 Foto: Nova

SAZNAJTE VIŠE:

EKSKLUZIVNO, BEBEK: Pevaću i sa 100 godina, a sa Bregom ću da sviram samo pod jednim uslovom… (VIDEO)

DANICA CRNOGORČEVIĆ OTKRIVA ZA SERBIAN TIMES: Trudna sam, čekamo četvrto dete!

GALA DOGAĐAJ U ČIKAGU: Uz “Tamo daleko” proslavljen prvi direktan let “Er Srbije” iz Beograda! (FOTO GALERIJA + VIDEO)

YOU MAY LIKE

"NIJE BIO TAKAV, PROMENIO SE U PUBERTETU": Ispovest majke dečaka koji je izvršio masakr u školi!
MLADI SRBIN NA TRAGU VELIKOG IZUMA: Vidak je doktorand i dobitnik nagrade "Mihajlo Pupin", njegov trojanski konj mogao bi biti lek za rak! (FOTO)
"DEPORTUJTE GA, NIJE GA BRIGA": Britanac napisao šokantan tekst o Novaku Đokoviću i Kosmetu!
OGLASIO SE ROLAN GAROS: Evo da li će Nole biti kažnjen zbog poruke "Kosovo je srce Srbije"!
PODRŠKA IZ PARIZA: Francuska teniserka igra u patikama sa srpskom trobojkom i hramom Svetog Save! (FOTO)
RODIO SE KAO SULEJMAN, SADA JE DUŠAN: Nisam prešao u pravoslavlje, samo sam mu se vratio!
MESTO GDE JE BOG ŽIV: Patrijarh Pavle pre 30 godina spasao srpski manastir u Americi, danas u njega po lek dolaze oboleli od kancera! (FOTO GALERIJA)
NAJBOLJE PRISILNO SLETANJE U ISTORIJI: Pad bez ijedne žrtve! (VIDEO)