Connect with us

Dijaspora

OSVETA VLADIKE IRINEJA: Radmila Milentijević isključena iz članstva crkve Svetog Save!

Published

on

Doktorka Radmila Milentijević isključena je iz članstva crkve Svetog Save u Njujorku, iako je njen najveći donor! Milentijević je do sada donirala više od 114.000 dolara crkvi, a za to je dobila i Orden zahvalnosti Srpske pravoslavne crkve od patrijarha Irineja!

Odluku o isključivanju Radmile Milentijević doneo je episkopski savet Eparhije istočnoameričke.

Kako se navodi u obrazloženju odluke, revizija članstva Milentijević izvedena je “u svetlu njenih upornih i kontinuiranih anti-crkvenih aktivnosti”.

“Da podsetimo i ponovo potvrdimo Odluku Eparhijskog administrativnog odbora br. 665, pod predsedavajućom njegovom svetosti episkopa Kristofera, odlučeno je da dr. Radmila Milentijević nije dobar član crkve i škole Sveti Sava, već parohijan i zbog toga su to njena prava/privilegije kao takve, i biće predmet dodatnih odluka sveštenstva Đokana Majstorovića. Prema tome, Milentijević nije kvalivikovana za učestvovanje u crkvenim okupljanjima niti donošenju odluka, niti predstavlja crkvu i školu Sveti Sava na bilo koji način”, navodi se u dokumentima eparhije.

U pismu kojim je Milentijević obaveštena o isključivanju, navodi se i sledeće: “Ukoliko ste platiri članarinu za 2021. godinu, novac će vam biti vraćen”.

Izvor: Serbian Times
Foto: Radmila Milentijević / Printscreen YouTube / Cirilica TV HAPPY

Advertisement