Connect with us

Dijaspora

OSTVARENJE AMERIČKOG SNA: Kada je pre 27 godina otišla iz Srbije, Bojana nije ni sanjala da će se udati za holivudskog glumca!

Published

on

Na stotine hiljada ljudi sa naših prostora sreću je potražilo u inostranstvu – neki su se tamo školovali, neki su se ostvarili na poslovnom planu, neki pronašli ljubav svog života… No, čini se da je doktorki Bojani Janković (41) sve to pošlo za rukom, šta više – njen suprug je holivudski glumac Majkl Vederli (52)!

Vederli, publici poznat po ulogama u serijama “NCIS”, “Dark Angel” i “Bull”, i Bojana upoznali su se 2007. godine u Vankuveru na koncertu Stinga i grupe “Polis”.

Ova Srpkinja svojevremeno je opisala kako je na ovom događaju uživala sa drugaricama, kada im je grupa mladića ponudila piće koje su u prvi mah odbile, ali momci nisu odustajali.

“Tada nam je prišao Majkl, pravio se da nas poznaje, rekavši mi: “Draga,izvini što kasnim. Morao sam da završim neki posao u kancelariji.” Onda se okrenuo momcima, mahnuo im i rekao: “Ja sam Majkl, drago mi je. Da li želite da nam se pridružite?” Momci su nas odmah ostavili na miru. Ustao je, rekavši da je obavio svoj posao, i otišao. Kasnije se, naravno, vratio. Divno smo razgovarali. Budući da nemam naviku da gledam televiziju, nisam imala pojma da je on glumac dok mi nije rekao. Međutim, moja praktična priroda nije mi dozvolila da razmišljam o nekoj romantičnoj budućnosti, jer šta ja studentkinja medicine iz Srbije u Kanadi imam zajedničko s američkim glumcem u Holivudu”, ispričala je Bojana jednom prilikom za “Politiku”.

Svetski mediji su spekulisali da je paru bilo problematično da održe vezu s obzirom da nisu boravili u istoj zemlji – Bojana je tada živela i radila u Kanadi, a Majkl u Los Anđelesu. No, ljubav je ipak pobedila jer je par stao na ludi kamen u septembru 2009. godine.

Par je i dan danas u srećnom braku, a sa svoje dvoje dece – ćerkom Olivijom i sinom Lijamom žive u Njujorku.

Inače, Bojana se u Kanadu odselila sa porodicom 1993. još kao 13-godišnja devojčica, gde je i završila studije medicine i postala lekar. Uprkos karijeri svog supruga, ona se i dan danas aktivno bavi medicinom.

“Radim kao lekar opšte prakse, generalne interne i integrativne medicine. Osnovala sam svoju praksu u aprilu, posle dugogodišnjeg rada u medicinskim grupama. Pomažem ljudima da budu i ostanu zdravi, da poprave stanje ili otklone hronične bolesti i simptome, da se pronađe uzrok bolesti, a ne samo da se leče simptomi. Cilj je da omogućim pacijentima put ka najvišem mogućem nivou zdravlja, emotivnom, duhovnoj ravnoteži i zadovoljstvu”, ispričala je prošle godine za “Politiku” dr Janković Vederli.

Podsetimo, Vederli je pre Bojane bio u braku sa koleginicom Amelijom Hejnl sa kojom ima i sina Augusta, ali i u vezi sa ultrapoznatm Džesikom Albom.

Izvor: Žena Blic Foto: Printscreen / Instagram

Advertisement