Chicago, IL
55°
Sunny / Wind
6:02 am7:36 pm CDT
Feels like: 52°F
Wind: 20mph W
Humidity: 32%
Pressure: 30.06"Hg
UV index: 2
6 pm7 pm8 pm9 pm10 pm
55°F
54°F
52°F
50°F
48°F
SatSunMonTueWed
50°F / 37°F
61°F / 41°F
64°F / 52°F
59°F / 41°F
46°F / 39°F

Published 3 years ago

By admin

HUMANOST IZNAD SVEGA: Majka dvoje dece izbegla iz Knina, donor bubrega našoj Milici!

Milica Adamović otputovala je u Istanbul, kako bi odradila dodatne analize i ustanovila da li je njen donor zaista kompatibilan da joj donira bubreg. Njen donor je Raisa Lošić (32), koja je otputovala sa njom.

Milica i Raisa su obe spremne na ovaj korak, kako bi Milica ozdravila što pre.

– Mnogo sam srećna, zato što napokon se ostvarilo sve za šta sam se borila, i uz pomoć dobrih ljudi i uz pomoć Raise koja želi da mi pomogne, i dala mi je šansu da živim, poklonila mi je deo sebe, to je nešto najhumanije što postoji – izjavila je Milica za Republiku, sa čim se složila i Raisa.

Raisa Lošić je inače devojka koja je 1995. godine izbegla iz Knina, a po dolasku u malo selo pored Pančeva, odlučila je da postane donor organa, što je i uradila 2016. godine. Ona je ispričala i kako je stupila u kontakt sa Milicom Adamović.

– Došla sam u selo u blizini Pančeva, ali poslednjih godina sam u Beogradu. Dobrovoljni donor sam od 2016. godine, imam donorsku karticu, nikome nije trebalo do sada, meni se nije ništa desilo da bi se iskoristili na drugi način, ali došao je i taj trenutak. Ja sam to prvo videla kao klip online portala, pa sam videla priču na Instagramu, kontaktirala sam je, posle toga sam zamolila stranicu na kojoj sam videla da me spoje sa njom, Milica me je pozvala i to je to – ispričala je Raisa.

Milica je dodala da je veoma srećna što se ovo dešava i da veruje da će sve da bude kako treba.

Podsetimo, Milica je pre devet dana rekla da, među ljudima čije je analize poslala lekarima u Tursku, postoji jedna osoba koja je kompatibilna.

Milica će sa potencijalnim donorom u Istanbulu uraditi sve analize kako bi se utvrdilo da li operacija može da se izvrši i ako sve prođe u najboljem redu, transplantacija će biti obavljena.

Milici je 2009. godine, kada je imala svega 18 godina, zbog pogrešnih dijagnoza odstranjen levi bubreg.

Njoj su doktori nedavno dali šest meseci života, jedino rešenje je novi bubreg, ali kako Milica nema živog srodnika koji bi mogao da joj donira bubreg, jedina nada je da se transplantaciju uradi u inostranstvu.

Novac u iznosu od 50.000 evra je sakupljen, ostalo je samo da u Istanbulu uradi analize uz pomoć kojih će da se utvrdi da li je donor definitivno kompatibilan za transplantaciju.

Milica je bila u potrazi za donorom jer nema živog srodnika koji bi mogao da joj donira bubreg.

Izvor: Telegraf Foto: Faceboo / Ozon Media News

YOU MAY LIKE