Connect with us

Srbija

OSTRVO ZA KOJE NISTE ZNALI: Na 80 km od Beograda sakriven je “Srpski Tajland”

Published

on

Tajlandsko ostrvo Ko-Čang vrlo dobro je poznato svim ozbiljnijim ljubiteljima egzotičnih letnjih destinacija.

Po svojoj lepoti i atraktivnosti ono stoji rame uz rame sa Puketom i Samuijem, ali je znatno manje komercijalno popularno. Neverovatne plaže i prirodne lepote – minus nesnosne gužve…

Još je manje poznato da i u Srbiji postoji ostrvce istog naziva, koje još zovemo i “srpski Tajland”, s obzirom da sa svojim “starijim bratom” iz Tajlanda ima niz sličnosti.

Srpski Ko-Čang smestio se nadomak Sremskih Karlovaca, odakle se čamcem prebacite do ovog skrivenog raja koji već godinama odoleva najezdi turista.

Nakon samo desetak minuta vožnje čamcom po Dunavu stići ćete do ove neverovatne oaze netaknute prirode gde ćete uživati u pesku, vodi i neobičnom rečnom rastinju, a društvo će vam praviti galebovi, patke i labudovi.

Karlovačko ostrvo, Maldivi, Majmunsko ostrvo – sve su to različiti lokalni nazivi za ovaj egzotični sprud koji se na niskom vodostaju pojavljuje tačno preko puta Sremskih Karlovaca, a čija pitomost i lepota nikoga ne ostavljaju ravnodušnim.

Na srpskom Ko-Čangu možete popiti kafu, pivo, hladan sok, ili uživati u palačnikama i mekikama. Ipak, na ostrvu postoji nekoliko pravila – poštujte vodu, vodite računa o svojoj bezbednosti i za sobom ne ostavlajte đubre i prljavštinu.

Izvor: Blic Žena Foto: Instagram

Advertisement