Connect with us

Srbija

OSNOVCI SNIMILI SPOT PODRŠKE ZA FRONTMENA “DISCIPLINE KIČME”: Nastavnik pokrenuo akciju da dečji glasovi pomognu Koji da se izbori sa bolešću

Published

on

Deca su na snimanje spota povela roditelje, bake i deke i svi su uživali u jednom mini koncertu podrške frontmenu Discipline kičme – Koji

Osamdesetak učenika Osnovne škole “Branko Radičević” iz Odžaka odazvali su se pozivu Mirka Miljkovića, profesora razredne nastave i odžačkog muzičara da učestvuju u snimanju spota podrške za Dušana Kojića – Koju, pevača poznate beogradske grupe “Disciplina kičme”.

Otkud ideja da osnovci pevaju slavnom srpskom muzičaru koji je preživeo moždani udar, bilo je pitanje koje smo postavili organizatoru Mirku Miljkoviću.

DECA DALA PODRŠKU KOJI FOTO: Predrag Ćurčija

“Sve je počelo na časovima muzičkog obrazovanja. Smatram da je muzička kultura važna za razvoj svakog deteta, bez obzira da li je reč o ozbiljnoj muzici, rokenrolu, ili nekoj drugoj vrsti muzike. Razgovarali smo, slušali muziku i shvatio sam da je njihovo interesovanje veliko. Pošto se i ja dugo bavim muzikom, prepoznao sam njihovu želju da pevaju i budu deo spota podrške koji mi lokalni muzičari šaljemo Dušanu Kojiću, frontmenu Discipline kičme“, rekao je Miljković.

Deca su na snimanje povela roditelje, bake i deke i svi smo uživali u jednom mini koncertu na otvorenom. Sve je zabeleženo, montirano i nadamo se da će muzika i dečiji glasovi pomoći poznatom muzičaru da se izbori sa bolešću

Spot je sniman u Odžacima na parkingu C-bloka u centru grada.

“Deca su na snimanje povela roditelje, bake i deke i svi smo uživali u jednom mini koncertu na otvorenom. Sve je zabeleženo, montirano i nadamo se da će muzika i dečiji glasovi pomoći poznatom muzičaru da se izbori sa bolešću”, istakao je Miljković.

Kojić, poznati jugoslovenski i srpski muzičar, producent i autor muzike za filmove, koji je karijeru gradio još od kraja sedamdesetih godina prošlog veka, poznat je i po saradnji sa dečijim horovima kao što je Dečiji hor Čuperak sa kojim je snimio novu verziju pesme “Neukusu treba reći NE”.

“Deci je Disciplina kičme uvek bila zanimljiva – to jednostavno ritmično ponavljanje kratkog i neuobičajenog teksta očigledno prija i deci i uspeva da zadrži njihovu pažnju”, izjavio je svojevremno Koja.

IZVOR: RTV FOTO: Facebook/ disciplin.A.kitschme

Advertisement