Chicago, IL
64°
Clear
6:10 am7:30 pm CDT
Feels like: 64°F
Wind: 2mph S
Humidity: 42%
Pressure: 29.8"Hg
UV index: 0
12 am1 am2 am3 am4 am
59°F
57°F
52°F
50°F
48°F
MonTueWedThuFri
63°F / 48°F
66°F / 59°F
66°F / 50°F
57°F / 48°F
54°F / 45°F

Published 1 year ago

By Serbian Times

OSMA DECENIJA, A MLADOST U KOSTIMA: Slobodan ne oseća zimu, čisti sneg u majici kratkih rukava! (FOTO)

Sedam dana je prošlo od jake snežne oluje, a Ivanjica je i dalje okovana snegom i ledom. Do zavejanih domaćinstava svaki dan se sa teškom mukom probijaju vatrogasci i članovi lokalnog Crvenog krsta kako bi starim i bolesnim odneli lekove i hranu. Skoro pola metra snega je i u gradskom području, a stanovnici ove opštine prinuđeni su da lopatama čiste prilaz do svojih domova. Ipak, Slobodan Bešević je drugačiji od ostalih jer on uprkos minusu i godinama, lopata u majici kratkih rukava.

Gazim osmu deceniju, ali još uvek se zima nje uvukla u kosti. Smeta mi toplota, volim hladno vreme, u majici sam i šorcu i ne smeta mi hladnoća. Mnogi se okreću kad me vide kako sneg čistim ovako obučen. Ne dam da me godine pregaze, sve fizičke poslove radim i dalje sa lakoćom. Kosim, sređujem travnjake sa trimerima, krečim, radim i kod rođaka, nema posla koji ću da odbijem a da je u mojoj mogućnosti da uradim, priča za RINU Slobodan.

Komšije ga u šali nazivaju čaršijska grtalica, jer njemu lopatanje na mrazu ne predstavlja problem i za staračke kosti dođe kao solidan trening ili teretana.

Sportski sam tip, igrao sam fudbal, uvek sam bio aktivan i radno angažovan bez obzira na vremenske prilike. Rad je stvorio i održao čoveka, znate kako kaže stara poslovica gora je lenjost nego bolest“, ističe ovaj Ivanjičanin.

Slobodan ustaje sa prvim petlovima i to je osim rada njegova tajna vitalnosi i mladolikosti. Mlađim generacija savetuje isto. I nema sumnje da je Slobo omiljeni lik u ovom kraju jer nema snega ili nameta koji on nije u stanju da savlada.

SAZNAJTE VIŠE:

OVAJ ČOVEK JE ČUDO! Dejan se bos popeo na najveći vrh Afrike! (FOTO)

DEVOJČICA(14) PRONAĐENA POSLE GODINU DANA: Pronašli je živu ali vezanu u ormaru i trudnu!

POUČNA PRIČA: Milanka i Steva nasledili 680.000$, sve spiskali u rekordnom roku, deo im pojeo miš! (FOTO)

Izvor: RINA
Foto: RINA

YOU MAY LIKE