Chicago, IL
70°
Partly Cloudy
6:28 am5:37 pm CST
Feels like: 70°F
Wind: 16mph S
Humidity: 62%
Pressure: 29.33"Hg
UV index: 3
3 pm4 pm5 pm6 pm7 pm
68°F
68°F
64°F
63°F
61°F
WedThuFriSatSun
34°F / 21°F
48°F / 34°F
52°F / 37°F
61°F / 46°F
64°F / 52°F

Published 2 weeks ago

By Serbian Times

ORBAN POSLAO JASNU PORUKU BRISELU: Izgubićemo Srbiju, oni imaju druge opcije!

Srbija mora što pre da uđe u Evropsku uniju, inače će Beograd izabrati saradnju sa drugim partnerima, a Brisel će izgubiti ovu zemlju. Ovo mišljenje izneo je mađarski premijer Viktor Orban.

-Moramo da završimo stari zadatak proširenja pre nego što krenemo u novo proširenje sa Ukrajinom. Ako ne integrišemo Srbiju što je pre moguće, izgubićemo je. Srbija ima druge opcije. Upravo je sklopila sporazum o slobodnoj trgovini sa Kinom – rekao je mađarski premijer za austrijski list “Prese”, prenosi TASS.

Mađarski premijer je takođe nazvao proširenje EU na zemlje zapadnog Balkana „glavnim prioritetom“ Budimpešte tokom predsedavanja Savetom Evropske unije, koje počinje 1. jula.

Ministar unutrašnje i spoljne trgovine Srbije Tomislav Momirović i ministar trgovine NR Kine Vang Ventao potpisali su 17. oktobra 2023. godine u Pekingu sporazum o slobodnoj trgovini između dve zemlje. Prema rečima predsednika Srbije Aleksandra Vučića, on bi mogao da stupi na snagu u maju-junu 2024. godine.

POVEZANE TEME:

FILIPINAC RADI UŽIČANIMA O GLAVI: Došao s drugog kraja sveta da radi kao mesar, pa postao frizer! (FOTO, VIDEO)

SRCE ISPISUJE GDE JE DOM: Jamurina porodica je jedina koja se nije vratila u Tursku, ona sebe vidi kao pravu Leskovčanku!

OVA SVETINJA NA KIM OKUPLJA SVE VERNIKE, BEZ OBZIRA NA NACIONALNOST: Podigao ju je savetnik kneza Lazara i Dušana Silnog! (FOTO)

Izvor: Novosti
Foto: Novosti

YOU MAY LIKE