Chicago
66°
Cloudy
6:44 am6:38 pm CDT
Feels like: 66°F
Wind: 8mph NNE
Humidity: 84%
Pressure: 30.08"Hg
UV index: 1
FriSatSun
70/59°F
77/63°F
77/63°F

Published 2 months ago

By Serbian Times

OPŠTE RASULO U GRČKOJ POLICIJI: Vlada sprovodi čistku šefova, katastrofalna reakcija omogućila nerede i ubistvo u Atini!

Sve više informacija iz Grčke nakon teškog zločina kada je u huliganskom piru hrvatskih navijača ubijen navijač AEK-a uoči meča protiv Dinama, govore u prilog katastrofalnoj reakciji tamošnje policije.

Grčki mediji tvrde da je analizom dokumenata utvrđeno da je policija znala da će doći oko 100 huligana, te da su unapred bili informisani. Kako tvrde, policija tu informaciju navodno nije uzela u razmatranje.

To je potvrdila hrvatska policija, koja se oglasila zvaničnim saopštenjem.

Hrvatska policija je 4. avgusta 2023. godine sve prikupljene sigurnosno-interesantne informacije o navijačima koji bi se mogli uputiti u Grčku, putem međunarodnih kanala Europola i Interpola, dostavila grčkoj policiji, kao i policijama drugih zemalja koje su na ruti putovanja (Srbija, Crna Gora, Albanija, Makedonija)“ stoji u objavi.

Bezbednosna saznanja ovakve vrste razmjenjuju se i s državama na očekivanoj trasi putovanja, a policija svake države zasebno procjenjuje kako će postupiti u odnosu na saznanja koja su joj dostavljena.

„Crnogorska policija je u okviru međunarodne komunikacije obavestila policije zemalja na daljoj relaciji da je 7. avgusta u vremenu od 3 do 6 časova na izlazu iz Crne Gore prema Albaniji u 21 vozilu zatekla 120 hrvatskih državljana“, dodaje se.

Grčka policija se nije oglasila po ovom pitanju.

PROČITAJTE VIŠE:

Čistka u policiji

Zbog nereda u kojima je mladić izgubio život, grčka vlada se odlučila za radikalan potez.

Sedam najviših zvaničnika policije momentalno je smenjeno sa svojih pozicija. Javnosti je o tome obavestio ministar odbrane Janis Ekonomu.

Portal sdna donosi ekskluzivne dokumente do kojih su došli preko izvora iz policije, a koji, čini se, potvrđuju neverovatne greške i procene grčke policije.

U prvom dokumentu vidi se kako je Odeljenje za suzbijanje nasilja u sportu dobilo iz inostranih izvora informaciju da će oko 150 Bed blu bojsa pokušati da uđu u Atinu na zabranjeno gostovanje.

Dokumenti su vrlo detaljni i navodili su čak i plan huligana Dinama u glavnom gradu Grčke. Deo njih će spavati kod svojih prijatelja, navijača Panatinaikosa, deo u prostorijama Panatinaikosovog fan kluba koji tek treba da se otvori, a deo u smeštajima i apartmanima na aveniji Aleksandra, u blizini Panatinaikosovih prostorija.

U drugom dokumentu navodi se kako je isto odeljenje imalo podatke kako su navijači AEK-a pozvali ljude sa svoje tribine ispred stadiona oko 19 časova, zbog „podele sezonskih ulaznica“. U oba dokumenta stoji kako službe prate razvoj situacije i navijače i jedne i druge ekipe.

Sukobi su izbili više od sat vremena pošto je završen trening Dinama. Pošto je ekipa napustila stadion, navijači sa obe strane bacali su baklje, Molotovljve koktele i kamenje. Nejasno je kako je tako velika grupa navijača uspela da prođe celu državu i stigne do Atine, a da automobile ni na jednom mestu nisu zaustavile policijske snage koje su znale za zabranu organizovanog kretanja navijača .

Sukobi su izbili pošto su navijači Dinama, uprkos zabrani dolaska navijača iz Hrvatske na stadion AEK-a, uspeli automobilima doći do Atine i dočekati navijače Panatinaikosa na stanici Irene, odakle su krenuli podzemnom železnicom i otišli do stadiona AEK-a u Nea Filadelfiji kako bi napali navijače AEK-a.

POVEZANE TEME:

“ZATO ŠTO MRZIM MUSLIMANE”: Skandalozan snimak svađe na crnogorskoj plaži potresao region! (VIDEO)

SRPKINJA (21) NAPRAVILA HAOS U BUDVI: Sa majkom namamila Turčina u “zamku”, a onda mu zabila nož u leđa!

DVA EVRA ZA KUPANJE U MORU: Na slavnom hrvatskom ostrvu počeli da naplaćuju i boravak na plaži!

Izvor: SportKlub
Foto: InTime News / Dimosthenis Kamsis

YOU MAY LIKE