Chicago, IL
28°
Snow Shower / Wind
6:34 am5:32 pm CST
Feels like: 14°F
Wind: 22mph N
Humidity: 87%
Pressure: 29.91"Hg
UV index: 0
12 am1 am2 am3 am4 am
27°F
27°F
27°F
27°F
27°F
SatSunMonTueWed
36°F / 32°F
57°F / 37°F
61°F / 50°F
66°F / 28°F
36°F / 25°F

Published 2 years ago

By admin

OPLJAČKANA CRKVA SVETIH ARHANGELA: Čak 11 srpskih svetinja na KiM oskrnavljeno ove godine!

Crkva Svetih Arhangela u Velikom Ropotovu opljačkana je noćas, oko pola sata posle ponoći, saopšteno je iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

Iz krstionice je uzet sef, koji je crkvenim kolicima odnet na groblje iznad crkve, gde je otvoren i iz njega je uzeta veća količina novca namenjenog za promenu poda u ovoj crkvi i za izgradnju crkve u selu Pančela.

Od početka ove godine do danas ukupno je opljačkano i oskrnavnjeno jedanaest pravoslavnih crkava, navodi se u saopštenju.

Kancelarija za Kosovo i Metohiju oštro je osudila ovakve i slične napade na srpske crkve i manastire na Kosovu i Metohiji i pozvala međunarodnu zajednicu i njene relevantne institucije na KiM “da konačno reaguju i zaustave divljanje i anticivilizacijsko ponašanje albanskih ekstremista”.

U poslednje vreme na Kosovu i Metohiji su sve učestaliji napadi na verske objekte Srpske pravoslavne crkve, jer očito oni koji stoje iza takvih napada računaju sa tim da je to još jedan efikasan načina da se zastraši i onespokoji srpski narod u pokrajini.

Država Srbija će nastavite da brine o svojim građanima u južnoj srpskoj pokrajini i nastaviće i dalje da radi na dobrobit ekonomskog boljitka, ostanka i opstanka Srba na svojim vekovnim ognjištima.

PRATITE NAS I NA INSTAGRAMU:

Izvor: Telegraf.rs
Foto: Kancelarija za Kosovo i Metohiju

YOU MAY LIKE