Chicago, IL
37°
Cloudy
7:01 am4:19 pm CST
Feels like: 34°F
Wind: 5mph W
Humidity: 67%
Pressure: 30.03"Hg
UV index: 0
6 pm7 pm8 pm9 pm10 pm
36°F
36°F
36°F
36°F
36°F
TueWedThuFriSat
41°F / 30°F
41°F / 36°F
50°F / 45°F
55°F / 43°F
45°F / 32°F

Published 4 years ago

By Antonije Kovačević

“ONE STVARI” NA TURNEJI: Mićko Ljubičić u Bostonu, Čikagu i Njujorku!

Posle gostovanja u Kanadi prošlog vikenda, hit predstava Dragoljuba Mićka Ljubičića “One stvari” nalazi se na turneji po Americi.

Kabare baziran na tekstu Bernarda Ludviga u adaptaciji, režiji i izvođenju poznatog srpskog glumca i satiričara sutra 20.novembra gostuje u Bostonu (Longy school of Music of Bard College), u subotu će se smejati u Čikagu (Athenaum Theatre), a turneja završava u nedelju, nastupom u Njujorku (The Cutting Room).

SEMINAR O SEKSUALNIOM NEZADOVOLJSTVU

„One stvari“ su mešavina između seminara, kabarea, monodrame, terapije i prezentacije. Glavni i jedini lik je seksualni i bračni terapeut Dr Agoljub.

Reč je o vrsti smeho-terapije sa idejom da zabavi ali i pomogne svima onima koji uspeju da prepoznaju i neki svoj problem, ali oklevaju da potraže seksualnog terapeuta ili bračnog savetnika.

Komad predstavlja kreativan spoj profesionalnog iskustva i nekih univerzalnih istina kada je reč o odnosima među polovima. Akcenat je samo naizgled na seksu, ali neprestano se zalazi i šire i dublje, uz analizu i svih ostalih aspekata zajedničkog života i odnosa između muškarca i žene. Iako je tema seksa i seksualnog (ne)zadovoljstva već sama po sebi škakljiva, izvođenje nikad ne prelazi granice dobrog ukusa.

Predstava „One stvari“ je igrana preko 200 puta, uvek pred prepunim salama uz traženu kartu više. Gostovala je u skoro svim pozorištima i domovima kulture u Srbiji i širom sveta.

GLUMAC, MUZIČAR, SCENARISTA, TV LICE, MARKETINŠKI MAG

Dragoljub Mićko Ljubičić je rođen 1962. godine. Poznat pre svega po svojoj višedecenijskoj karijeri glumca humoriste, satiričara, kao i scenariste i to prvobitno u okviru nekada jako popularne humorističko-satirične pozorišne trupe pod imenom „Indexovo radio pozorište“, koja je najangažovanije delovala u drugoj polovini osamdesetih na radiju, kao i tokom devedesetih na pozorišnoj sceni.

Osim u „Indexovom radio pozorištu“, glumio je i u nizu domaćih i stranih filmova i televizijskih serija, a imao je i nekoliko autorskih televizijskih serijala od kojih je jedan još u toku: „Pozovi M…ili će on tebe“ (2007.),„Lekoviti show“(2015.), „PLjiŽ“ (2018/2019, u toku je treća sezona)

Mićko se već 35 godina bavi marketingom u sopstvenoj firmi „Tim talenata“, muzikom, ali i pisanjem, pa se njegove humorističko-satirične knjige „Nacionalni park Srbija“ 1 i 2 mogu pronaći u skoro svačijoj kućnoj biblioteci. Najradije se bavi humorom proizašlim iz mentaliteta, kao i karakternom imitacijom, a poznat je i po brojnim sugestivno dočaranim likovima srpskih političara, kako prošli

Ulaznice za predstavu u Bostonu i Čikagu možete kupiti na www.kulturnicentaramerika.com, a za Njujork ovde: https://tickets.thecuttingroomnyc.com/e/one-stvari-69329146343/

Tekst: S.T. Foto: Promo

YOU MAY LIKE