Connect with us

sport

JOKIĆEV PRVI TRENER: Bio je mali, slatki bucko koji je voleo burek i gazirana pića! (FOTO, VIDEO)

Published

on

Siniša Savović je ostao upamćen kao prvi trener Nikole Jokića. U razgovoru za portal Nova.rs, on se podsetio prvog treninga Nikole Jokića, potencijala koji se već tad pokazao, ali i objasnio kako se osećao kada je čuo da je srpski centar uzeo MVP nagradu.

Najpre je govorio o legendarnoj fotografiji na kojoj se on nalazi sa porodicom Jokić.

„To je porodična fotografija, slikano je po mojoj proceni kada je Jokić po mojoj proceni imao 10 godina. Kada je bio mali, slatki bucko koji je uvek voleo Koka Kolu i burek, kao što većina Somboraca to voli“, rekao je Savović.

Objasnio je da nikada nisu zabranjivali Jokiću da jede bilo šta.

„Nismo mu uskraćivali ništa, uživao je u košarci. Kada su tako mladi najbitnije da uživaju u košarci, da se igraju košarke, a kasnije ide sve ostalo, pustili smo da odrasta bez velikog pritiska i prevelikih očekivanja. Kada on tamo igra, igra kao da igra u Jamama, gde smo trenutno, bez pritiska i grča što je najbitnije za mlade košarkaše da opušteno shvate košarku.“

Prisetio se i prvog treninga sa tada momkom velikog potencijala.

„Kada sam ga video na prvom treningu sa sedam godina video sam ogroman potencijal. Bio je mladi dečko, ali se videla tehnika, meka ruka, elegencija košarkaška, dugački ekstremiteti, visoki kukovi, ima je košarkašku inteligenciju. Procenio sam da može da bude ozbiljan igrač i 2011. smo išli na Zlatibor da ga vidi moj kolega koji je radio u Partizanu, bio je pomoćnik Duška Vujoševića. To sam video vrlo rano, e sad, da će biti MVP – to niko nije mogao da pretpostavi i proceni. To je veliki uspeh, bilo mi je puno srce kada sam to noćas pročitao. Zaspao sam, pa sam se probudio kao da sam znao. Video sam tu vest i nisam mogao da zaspim jedno sat vremena posle te informacije, baš sam bio presrećan.“

Bojao se da će Džoel Embid ili Stef Kari osvojiti nagradu pre Srbina, ali mu je prosto laknulo.

„Toga sam se jedino i pribojavao. Jokić je zaslužio nagradu, svi parametri su govorili da će on biti najbolji. Jedino to poreklo je možda kočilo celu tu priču, ali sam se potajno nadao da će osvojiti nagradu. I eto, desilo se kako treba i on je to zaslužio“, rekao je, između ostalog, Siniša Savović.

Izvor: Nova.rs
Foto: Printscreen YouTube / NOVA VIDEO

Advertisement