Connect with us

Amerika

OGLASIO SE DONALD TRAMP: Ja sam šampion vladavine prava, puno posla je pred nama!

Published

on

Bivši američki predsednik Donald Tramp oglasio se saopštenjem posle odluke Senata da ne usvoji njegov opoziv.

“Želim da se prvo zahvalim mom timu posvećenih advokata i drugih koji su neumorno radili na zaštiti pravde i istine”, naveo je Tramp.

Zahvalio se i senatorima i kongresmenima koji su, kako je naveo „ponosno stajali u odbrani ustava i svetih legalnih principa koji su u srcu naše zemlje“, ali i „milionima građana koji su hrabro podržali ove važne principe“.

On je osudio pokušaj opoziva i ponovo ga nazvao „najvećim lovom na veštice u istoriji Amerike“.

“Tužan je komentar da jedna politička partija u Americi ima propusnicu da ocrni vladavinu prava, uvredi policiju, razveseli rulju, opravda pobunjenike i transformiše pravdu u sredstvo političkog progona i osvete. Da stavi na crnu listu, poništi i potisne sve ljude i stavove sa kojima se ne slažu. Uvek sam bio i uvek ću biti šampion nepokolebljive vladavine zakona, heroj sprovođenja zakona i prava Amerikanaca da mirno i časno debatuju o problemima bez zlobe i mržnje”, saopštio je Tramp.

Tramp se osvrnuo i na svoju političku budućnost, pošto posle odluke Senata može da se kandiduje na sledećim predsedničkim izborima 2024. godine.

“Naš istorijski, patriotski i predivni pokret Učinimo Ameriku ponovo velikom (MAGA – Make America Great Again) je tek započet. U sledećim mesecima imaću mnogo toga da podelim sa vama i radujem se nastavku našeg neverovatnog zajedničkog putovanja da dostignemo američku izuzetnost za sve ljude”, naveo je Tramp i dodao: „Imamo puno posla pred nama i uskoro ćemo se pojaviti sa vizijom za svetlu, blistavu i bezgraničnu američku budućnost”.

Izvor: Mediji
Foto: Printscreen Youtube / NBC News

Advertisement