Chicago
70°
Mostly Cloudy
6:36 am6:50 pm CDT
Feels like: 70°F
Wind: 1mph SW
Humidity: 74%
Pressure: 30.19"Hg
UV index: 1
FriSatSun
75/63°F
73/59°F
70/61°F

Published 3 months ago

By Serbian Times

ODRŽANA PRVA GULAŠIJADA KOD TOPOLE: Celo selo zamirisalo na mesni specijalitet, a evo ko je odneo pobedu! (FOTO)

Da se za dobar zalogaj daleko čuje najbolji pokazatelj je i prva održana Gulašijada u selu Lipovac kod Topole, koja je okupila preko 40 učesnika iz svih delova Srbije, ali i nekoliko stotina posetilaca.

Uživali su u svim vrstama gulaša, ali prirpremao se roštilj i neizostavno prase na ražnju. Topola je imala ekipu pod nazivom „Neki novi ljudi“, prema rečima kuvara za njihov gulaš pregledano je više od 50 recepata i iz svakog je uzeto po nešto.

-Ideja je bila moja da se prijavimo, kum za naziv ekipe sam opet bio ja a što se tiče pripreme gulaša bilo je pedeset recepata, mi smo sve to iskombinovali u jedan i verovatno će to biti jedinstven recept koji će nam možda neko jednog dana i zatražiti. Očekujemo nagradu za amatere jer je nama prvi put i da kuvamo i da se takmičimo“, ističe za RINU Novica Đoković.

Među najstarijim majstorima u spremanju ovog jela bio je Dragoslav Vujić a njegova ekipa nosila je naziv „Glavonja i unuci“.

-Ja sam prezadovoljan na sve meštane, moje unuke, sinove, celu porodicu. Za dobar gulaš treba više vrsta mesa divljač obavezno, začini, druženje je najvažnije, tu je cela moja porodica“, naglašava Dragoslav.

PROČITAJTE VIŠE:

Takmičenjem i brojem posetilaca zadovoljni su i organizatori. Svi se nadaju da će jedna ovakava gastronomska manifestacija koja je Topoli nedostajala postati tradicionalna.

-Moj drug Dejan Jovanović i ja smo hteli još prošle godine da napravimo manifestaciju koja će da zaživi i da se pamti, zamisao je bila da to bude gulašijada. Imamo 41 prijavljenu ekipu, ljudi su došli iz Kragujevca, Mladenovca, Vojvodine, Beograda, Aranđelovca, Topole, okolna sela i naši meštani. Do 14 časova se kuvao gulaš a onda je usledilo proglašenje pobednika, naši vinari su sponzori, tu su i pehari, zahvalnice“, kaže za RINU Đorđe Đorđević, jedan od organizatora ove manifestacije.

Pobednici prve gulašijade su ekipa „Neki novi ljudi“ iz Topole. Drugo mesto osvojila je ekipa Top Topola a treće Staro selo Masloševo.

POVEZANE TEME:

POMOZIMO MALOM PETRU (12): Da bi se izlečio od teške bolesti neophodna mu je skupa terapija u Americi!

OVO SU HEROJI ČAČKA: Radili dan i noć, jedini u Srbiji spremni dočekali bujice! (FOTO)

UDALA SE ĆERKA SINIŠE MIHAJLOVIĆA: “Tata, osećala sam te sve vreme pored sebe!” (FOTO, VIDEO)

Izvor: RINA
Foto: M. Nikić

YOU MAY LIKE