Chicago, IL
55°
Clear
6:19 am5:44 pm CDT
Feels like: 54°F
Wind: 6mph S
Humidity: 79%
Pressure: 29.91"Hg
UV index: 0
5 am6 am7 am8 am9 am
54°F
52°F
52°F
54°F
57°F
TueWedThuFriSat
43°F / 37°F
45°F / 36°F
48°F / 41°F
48°F / 36°F
43°F / 32°F

Published 2 years ago

By admin

ODBRANA TITULE: Novosađanka svetska šampionka u paratekvondou!

Članica novosadskog Tekvondo kluba “Gitros” Dejana Bačko osvojila je zlatnu medalju na Svetskom paratekvondo prvenstvu u Istanbulu u Turskoj.

Dejana Bačko (26) je devojka sa krilima. Rođena je bez gornjih ekstremiteta, ali je to ne sprečava da živi život punim plućima i pomera granice sopstvenih mogućnosti.

Odrasla je u domu „Kolevka” u Subotici, kasnije je živela sa roditeljima u Bačkoj Palanci i 2015. godine se preselila u Novi Sad zbog studiranja.

Aktivno se bavi paratekvondoom od 2016. godine, a najveći uspeh u karijeri je to što je 2019. godine postala svetska prvakinja na takmičenju u Turskoj!

U njenoj sportskoj biografiji je i Evropsko prvenstvo na kojem je osvojila drugo mesto u paraolimpijskoj kategoriji, a kao veliki uspeh dodaje i nacionalno priznanje, odnosno nacionalnu penziju koju je dobila.

Vicešampionka sveta bila je i 2017. godine na svetskom prvenstvu u Londonu.

Vest da je odranila titulu svetske prvakinje objavila je na svojoj Instagram stranici. Dejaninu objavu prenosimo u celosti:

– Godina za pamćenje ali jedno je sigurno… Nikada ne odustajte u životu!!! Zdravstveni problemi na početku godine naveli su me na pomisao da sam završila sa sportom.

Vođena željom za životom i uspehom sam prebrodila teške trenutke i ipak nastavila dalje. U vremenu koje sam imala za pripreme dala sam najbolje od sebe i postarala se da ja budem spremna.

Danas sam u Istanbulu odbranila titulu Svetskog Šampiona u Paratekvondu. U finalnoj borbi svetskog prvenstva, predajom takmičarke iz Turske, ponovo sam se popela na svetski tron i gradu Novom Sadu i Srbiji donela novu zlatnu medalju. Danas sam dobila još jednu potvrdu da kada DAŠ, uvek moraš i da DOBIJEŠ.

Izvor: Luftika Foto: Instagram @devojka_sa_krilima

YOU MAY LIKE