Chicago
12°
Cloudy
7:04 am5:02 pm CST
Feels like: 0°F
Wind: 12mph NW
Humidity: 57%
Pressure: 30.43"Hg
UV index: 0
TueWedThu
12/5°F
27/19°F
30/5°F

Published 10:17

By admin

ODBRANA TITULE: Novosađanka svetska šampionka u paratekvondou!

Članica novosadskog Tekvondo kluba “Gitros” Dejana Bačko osvojila je zlatnu medalju na Svetskom paratekvondo prvenstvu u Istanbulu u Turskoj.

Dejana Bačko (26) je devojka sa krilima. Rođena je bez gornjih ekstremiteta, ali je to ne sprečava da živi život punim plućima i pomera granice sopstvenih mogućnosti.

Odrasla je u domu „Kolevka” u Subotici, kasnije je živela sa roditeljima u Bačkoj Palanci i 2015. godine se preselila u Novi Sad zbog studiranja.

Aktivno se bavi paratekvondoom od 2016. godine, a najveći uspeh u karijeri je to što je 2019. godine postala svetska prvakinja na takmičenju u Turskoj!

U njenoj sportskoj biografiji je i Evropsko prvenstvo na kojem je osvojila drugo mesto u paraolimpijskoj kategoriji, a kao veliki uspeh dodaje i nacionalno priznanje, odnosno nacionalnu penziju koju je dobila.

Vicešampionka sveta bila je i 2017. godine na svetskom prvenstvu u Londonu.

Vest da je odranila titulu svetske prvakinje objavila je na svojoj Instagram stranici. Dejaninu objavu prenosimo u celosti:

– Godina za pamćenje ali jedno je sigurno… Nikada ne odustajte u životu!!! Zdravstveni problemi na početku godine naveli su me na pomisao da sam završila sa sportom.

Vođena željom za životom i uspehom sam prebrodila teške trenutke i ipak nastavila dalje. U vremenu koje sam imala za pripreme dala sam najbolje od sebe i postarala se da ja budem spremna.

Danas sam u Istanbulu odbranila titulu Svetskog Šampiona u Paratekvondu. U finalnoj borbi svetskog prvenstva, predajom takmičarke iz Turske, ponovo sam se popela na svetski tron i gradu Novom Sadu i Srbiji donela novu zlatnu medalju. Danas sam dobila još jednu potvrdu da kada DAŠ, uvek moraš i da DOBIJEŠ.

Izvor: Luftika Foto: Instagram @devojka_sa_krilima

YOU MAY LIKE

KOLUMNA, KOVAČEVIĆ: Đokovićev put kojim se ređe ide, popločan očevim glupostima, našim kompleksima i svetskom zaverom
ENVER KRENUO NA HODOČAŠĆE U MEKU: Srbi me zaustavljaju na putu, časte ručkom, plate smeštaj!
PATRIJARH STIGAO U ČIKAGO, DOČEKALA GA DECA I PESMA: "Najveće moje zadovoljstvo je susret sa braćom i sestrama, susret sa ljudima"
“ON JE NAJVEĆI KOJI JE IKADA DRŽAO REKET”: Cicipas se poklonio Noletu: Hvala ti što me činiš boljim!
ISPLIVALO TELO NA PLAŽI: Policija ispituje da li je u pitanju Ana Volš!
BRITANSKI NOVINAR OPISAO NOLETOV PUT DO VRHA: "Diskvalifikovan, zabranjen, deportovan" i na kraju najbolji!
PREOKRET U AUSTRALIJSKIM MEDIJIMA: Histerija oko Srđana Đokovića dobila novu dimenziju!
IVANIŠEVIĆ OTVORIO DUŠU: Nole može da urla i da me psuje, ali mora da pobeđuje, i ja sam bio lud!