Chicago, IL
54°
Sunny
6:39 am5:29 pm CST
Feels like: 50°F
Wind: 12mph S
Humidity: 39%
Pressure: 30.11"Hg
UV index: 0
7 pm8 pm9 pm10 pm11 pm
48°F
46°F
45°F
43°F
43°F
ThuThuThuThuThu

Published 1 year ago

By Serbian Times

ODBIJA DA POLICIJA UZME DNK DECE: Suprug nestale Ane krije dokaze!

Istraga nestanka Beograđanke u Americi sporo teče jer uhapšeni suprug ne želi da da pristanak da se biološki tragovi njihovih sinova uzmu kako bi se uporedili sa krvlju pronađenom u podrumu kuće i na predmetima sa deponije.


Brajan Volš (47), suprug nestale Beograđanke Ane Volš (39), navodno je odbio da policiji da saglasnost da uzme DNK njegove dece kako bi se utvrdilo da li je krv pronađena u podrumu njihove kuće, kao i na tepihu, testeri i delovima garderobe Anina!

Kako prenose američki mediji, s obzirom na to da drugi Anini srodnici nisu u Americi, jedino preko biološkog materijala troje mališana starih od dve do šest godina, može da se potvrdi da li tragovi krvi pripadaju njihovoj majci.

Rođena sestra Ane Volš živi u Kanadi, a majka u Beogradu. Deca su joj jedini srodnici na osnovu čijeg DNK bi moglo da se utvrdi da li su krv u podrumu, na polomljenom nožu, ali i predmetnima pronađenim na deponiji, njeni. Za sada, Brajan Volš je, kao jedini zakonski zastupnik dece, odbio da da odobrenje da im se uzme DNK – navode oni i spekulišu da očigledno suprug nestale Beograđanke, koji je u pritvoru zbog ometanja istrage, pokušava da odugovlači sa otkrivanjem potpune istine.

Milanka Ljubičić govorila je i o odnosu između Ane i njene svekrve, koja je ranije u pismu poslatom sudu navela “da se sa snajom ne slaže iz kulturoloških razloga”.Ana je sa Brajanovom majkom imala loš odnos, takoreći nisu komunicirale. Od samog početka je odnos bio zategnut, ali se u nekoliko navrata njihova komunikacija i popravila – rekla je Milanka za Kurir:

Znala sam da je Brajan od ranog detinjstva imao psihičkih problema i to najviše zbog roditelja, ali mi je Ana govorila da je on dobro i da se totalno promenio. Rekla mi je i da je ona dobro uticala na njega.

Ne isključuje se mogućnost da će u nastavku cele istrage biti osumnjičen i za ubistvo, ali je ključna analiza tragova. Postoji mogućnost da sud odluči da sam da nalog da se uzme biološki materijal dece, ali sve to dodatno komplikuje i odugovlači postupak – preneli su američki mediji.

Milanka Ljubičić, majka nestale Beograđanke istakla je za Kurir da joj je veoma čudno ukoliko su tačne tvrdnje da njen zet nije dozvolio da se uzme DNK njihovih sinova. – Preteško mi je sve ovo. Neverovatno je da, ako Brajan želi da se moja ćerka nađe, da odbija da da DNK dečice. Tako bi skinuo svaku sumnju sa sebe, ne znam sumnjivo mi je sve to. Ali, ja i dalje verujem da moj zet nema nikakve veze sa nestankom. To je čovek koji mi je spasio život i prosto mi je neverovatno da je mogao da joj naudi – kaže Milanka, koja u Beogradu čeka vesti o ćerki.

Ona kaže i da se nije čula sa Brajanom od kad je njena ćerka nestala. – On ne zna srpski, a ja ne govorim engleski, i naša komunikacija je uvek tekla tako što je neko morao da prevodi – kaže zabrinuta majka i dodaje: – O unucima ne znam apsolutno ništa, i nadam se da su dobro i da su zbrinuti.

Anina majka kaže i da je jako pogađa svaka nova informacija o ćerki, a dodaje i da apeluje na ljude da ne veruju nikakvim humanitarnim akcijama.

Šlogirala sam se kad sam videla da je neko otvorio račun za skupljanje para kako bih ja otišla u Ameriku. Za sada ne planiram da idem tamo jer se još uvek ništa ne zna. Molim sve ljude, da znaju da mi nikakva finanskijska pomoć ne treba i da su u pitanju očigledno prevaranti koji žele da se obogate na našoj teškoj priči – kaže nam Milanka

Podsetimo, pored gorepomenutih tragova, policija je u istrazi otkrila i da je Brajan Volš 12 godina proveo na psihijatriji, kao i da ga je otac izbacio iz testamenta jer ga je ovaj pokrao, ali i da su nestanak njegove supruge 4. januara prijavile kolege iz Vašingtona, a ne on. On je u prvoj izjavi policiji rekao da je ženu poslednji put video u novogodišnjoj noći, 1. januara, kada ga je probudila i poljubila ga jer je hitno zbog posla iz Bostona morala u Vašington. Istražitelji su, međutim, otkrili da nije govorio istinu i da je Ana imala rezervisanu kartu za 3. januar.

Važan svedok u istrazi mogla bi da bude i žena koja je povremeno dolazila u kuću Volšovih da čuva decu i pomaže u održavanju doma, jer je Ana veći deo nedelje provodila u Vašingtonu.

POVEZANE TEME:

PRETIO ANI SMRĆU: Otkriveni novi inkriminišući detalji protiv Brajana Volša!

NAJCRNJE SUMNJE: Ana Volš ubijena i raskomadana u kući dok su deca spavala?

Izvor: Kurir
Foto: Brajan Volš/Printscreen YouTube /

YOU MAY LIKE