Connect with us

Amerika

OBRISANA I TRAMPOVA “RASISTIČKA BEBA”: Fejsbuk i Tviter nastavljaju rat protiv predsednika SAD

Published

on

Trampa kritikuju jer u kampanji zloupotrebljava decu, dok iz Bele kuće saopštavaju da je klip specijalno usmeren na CNN, TV kanal koji je Tramp u više navrata nazvao “lažnim vestima”, a da je poruka videa satirična i smešna

Dan pošto je kompanija Tviter stavila novu etiketu “snimak kojim je manipulisano” na tvit američkog predsednika Donalda Trampa, ovog puta taj video klip dva deteta koja se jure i grle uklonjen je i sa Fejsbuka zbog kršenja autorskih prava.

FEJSBUK PONOVO OBRISAO TRAMPOVU OBJAVU: Sporan crveni trougao – za jedne nacistički simbol, za druge oznaka “Antifa”

Tramp je na svom profilu, naime, objavio premontiran video snimak sa lažnim potpisom CNN-a na kome piše da “prestravljeni dečak beži od dečaka rasiste koji verovatno glasa za Trampa”.

RAT ZA DRUŠTVENE MREŽE: Tviter skinuo Trampov video o Flojdu zbog autorskih prava, ovaj ih optužio da “se bore za radikalne levičare”! (VIDEO)

Na Trampovom snimku vidi se kako dečak crnac beži od dečaka belca, a na originalnom snimku koji je 2019. godine postao viralan na društvenim mrežama, a CNN ga plasirao pod naslovom “Ovi dečaci nam pokazuju kako izgleda pravo prijateljstvo“, vidi se kako upadaju jedno drugom u zagrljaj.

Trampov snimak je do uklanjanja imao 4 miliona pregleda na Fejsbuku i više od 20 miliona na Tviteru.

Razlog za povlačenje video klipa je to što se kompaniji Tviter javio roditelj, vlasnik originalnog materijala, koji je podneo tužbu zbog kršenja autorskih prava.

TRAMP KRENUO U RAT PROTIV TVITERA I FEJSBUKA: Zakonom zabranio društvenim mrežama da cenzurišu informacije!

Trampa kritikuju jer u kampanji zloupotrebljava decu, dok iz Bele kuće saopštavaju da je klip specijalno usmeren na CNN, TV kanal koji je Tramp u više navrata nazvao “lažnim vestima”, a da je poruka videa satirična i smešna.

IZVOR: Dailymail/Serbian Times FOTO: Printscreen

Advertisement