Chicago
79°
Sunny
6:46 am6:34 pm CDT
Feels like: 81°F
Wind: 9mph SE
Humidity: 60%
Pressure: 30.19"Hg
UV index: 5
SunMonTue
79/61°F
81/63°F
81/68°F

Published 2 years ago

By admin

OBRAČUN SA NARODOM U KANADI: Policija bacala suzavac i šok bombe, uhapšen veliki broj ljudi! (VIDEO)

Kanadska policija upotrebila je biber sprej i šok bombe u akciji razbijanja protesta kamiondžija i građana protiv antipandemijskih mera koji u prestonici traju poslednje tri nedelje.

Policijske snage hapsile su demonstrante tokom deblokade područja pred nacionalnim Parlamentom i sedištem kanadskog premijera.

“Zatražili smo vam da se raziđete. Dali smo vam vremena za to. Bili smo spori i metodični, dok ste vi bili agresivni prema policajcima i konjima”, objavila je policija na društvenoj mreži Tviter.

Takođe, u akciji je korišćen razglas kako bi se okupljena masa upozorila da se raziđe ili suoči sa hapšenjem. Neki od privedenih na sebi su nosili pancire, a u torbama i svojim vozilima imali su dimne bombe i druge zapaljive naprave, saopštila je policija.

U subotnjoj akciji policija je razbijala prozore na vozilima – hapseći demonstrante zaključane unutar njih.

Inače, ukupan broj značajno je smanjen tokom prethodnih dana na nekoliko stotina ljudi koji su se nalazili pred policijskim kordonom koji je u međuvremenu napredovao.

Tokom intervencije nije bio upotrebljen suzavac.

Veliki broj organizatora protesta je uhapšen – dok se jedan deo njih razišao. Protestovale su različite grupe ljudi, uglavnom konzervativci, veterani, protivnici vakcinacije, a podršku su dobijali i iz SAD.

Policija je saopštila i da tokom protesta nije bilo ozbiljnije povređenih.

Prvobitni zahtevi demonstranata bili su da se ukine obavezna vakcinacija protiv kovida 19 vozača kao uslov za prelazak granice – ali se protest postepeno preorijentisao u nezadovoljstvo protiv kanadskih vlasti i premijera Džastina Trudoa.

PRATITE NAS I NA INSTAGRAMU:

Izvor: Glas Amerike
Foto: Printscreen YouTube / Global News

YOU MAY LIKE