Chicago, IL
63°
Clear
5:27 am8:06 pm CDT
Feels like: 63°F
Wind: 3mph E
Humidity: 72%
Pressure: 29.8"Hg
UV index: 0
12 am1 am2 am3 am4 am
59°F
59°F
54°F
55°F
55°F
SatSunMonTueWed
77°F / 64°F
68°F / 57°F
82°F / 64°F
82°F / 64°F
72°F / 55°F

Published 1 year ago

By Serbian Times

OBJAVLJENI UZNEMIRUJUĆI SNIMCI: Amererička policija prebila Afroamerikanca na smrt, dozivao majku! (VIDEO)

Grad Memfis objavio je šokantne snimke na kojima se vidi kako su petorica policajaca pretukla 29-godišnjeg Tajera Nikolsa, koji je u bolnici kasnije podlegao povredama. Na jednom snimku vidi se kako Nikolas leži na stomaku, a policajci mu u lice prskaju biber sprej. Drugi snimak prikazuje kako ga tuku i šutiraju, dok on zapomaže dozivajući majku.

Dvadesetdevetogodišnji Afroamerikanac Tajer Nikols zaustavljen je 7. januara u Memfisu zbog nesavesne vožnje, a umro je tri dana kasnije od povreda koje su mu zadali policajci.

Nakon što su petorica policajaca optužena za ubistvo drugog stepena, grad Memfis je objavio četiri snimka kamera koje su policajci imali na sebi, kao i snimak kamere koja se nalazila na stubu kod mesta gde je Nikolas pretučen.

Na jednom videoklipu vidi se kako policajci izvlače Nikolasa sa mesta vozača automobila.

Potom su ga bacili na zemlju, naredili mu da legne na stomak dok su mu u lice prskali biber sprej.

Nikolas tada uspeva da se oslobodi, ustaje i pokušava da pobegne niz ulicu. Za njim kreću i policajci, od kojih je najmanje jedan upotrebio omamljivač.

U drugom snimku vidi se kako policajci sustižu i tuku Nikolasa. Dvojica ga drže na zemlji dok ga jedan šutira, četvrti ga udara palicom, a zatim mu i peti policajac zadaje udarac.

Na snimku se čuju jauci.

„Mama, mama, mama“, čuje se kako zapomaže dok policajci nastavljaju da se brutalno iživljavaju nad njim.

Nakon objavljivanja snimka, u Memfisu su se okupili demonstranti koji su uzvikivali „Nema pravde, nema mira“, što je jedan od glavnih slogana pokreta „Black lives matter“ koji je nastao 2020. godine nakon policijskog ubistva Džordža Flojda.

PROČITAJTE VIŠE:

STARAČKI DOM I 40 GODINA MLAĐI MUŠKARAC: Uzrok smrti troje ljudi je milion dinara!

ISPLIVALO TELO NA PLAŽI: Policija ispituje da li je u pitanju Ana Volš!

LOPOVI UKRALI SUŠENO MESO NA FRUŠKOJ GORI, VLASNIK PORUČIO: “Ne daj Bože da dete pojede to meso, ne želim nikog da nosim na duši!”

Izvor: Nova
Foto: Printscreen Twitter @AttorneyCrump

YOU MAY LIKE