Connect with us

Amerika

OBISTINILO SE TRAMPOVO PREDVIĐANJE: Mediji u SAD potonuli, nikad manja gledanost i čitanost vesti!

Published

on

Predviđanje bivšeg američkog predsedniak Donalda Trampa o “padu gledanosti i čitanosti medija” posle njegovog odlaska, nepunih 10 nedelja nakon što je napustio Belu kuću.

“Novine, televizija, svi oblici medija potonuće ako ja nisam tu”, ocenio je 2017. godine Tramp i dodao: “Bez mene njihova gledanost pada”.

Samo dva meseca posle Trampove ere, vesti su zaista izgubile veliki deo televizijske i čitalačke publike, koju su prethodno stekli tokom Trampovog mandata.

Posle rekordnih brojki u januaru, broj korisnika na najpopularnijim nacionalnim veb lokacijama znatno je opao u februaru, navdi se u podacima kompanije za praćenje publike ComScore. Takođe, najposećenijim veb lokacijama išlo je lošije nego u februaru prošle godine, kada je pandemija postala glavna međunarodna vest.

Broj posetilaca Washington Posta opao je za 26 odsto od januara do februara i za 7 procenata u odnosu na isti period pre godinu dana. New York Times je izgubio 17 odsto u poređenju sa januarom i 16 odsto u odnosu na prošli februar.

Ako ovako nastavi, Bajden bi umesto "pospani" mogao da dobije nadimak "posrnuli Džo" 😆

Posted by Serbian Times on Saturday, March 20, 2021

Priča je uglavnom ista i za televizijske news kanale. Publika je rasla tokom pandemije prošlog proleća i leta, ostala je visoka na jesen dok je Tramp pokušavao da rezultate izbora, a nabujala je u prvih nekoliko nedelja 2021. kada je rulja napala Кapitol i Tramp postao prvi predsednik u istoriji koji je dva puta bio pred opozivom i oslobođen.

Otkad je Džo Bajden ušao u Belu kuću, Trump je gotovo potpuno nestao iz vesti, a sa njim i mnogi od gledalaca.

Mreža koja je najviše pogođena je CNN. Nakon što je u januaru nadmašila rivale Fox News i MSNBC, mreža je u proteklih pet nedelja izgubila 45 posto svoje publike, navodi Nielsen Media Research.

Publika MSNBC-a opala je za 26 odstou istom periodu. Fox Nevs – od svih tri mreže najpozitivniji prema Trampu u udarnim emisijama – u stvari je vratio vodeću poziciju stabilnom publikom; njegova ocena je pala samo 6 procenata od prvih nedelja u godini.

Кablovske mreže odbile su da razgovaraju o svojim izgledima za rejting ovog članka.

Izvor: The Washington Post
Foto: Printscreen YouTube / The Sun

Advertisement