Connect with us

Amerika

NOVI “KUĆNI RED” ZA ČIKAGO: Zatvaraju se parkovi, teretane, male trgovine…Dostava hrane i dalje dozvoljena. Nema Ratnog zakona u Ilinoisu, kaže guverner Pritzker

Published

on

Testiranje koronavirusa u Čikagu još uvek vrlo ograničeno – što kod nekih stanovnika izaziva strah i frustraciju. Guverner Pritzker obećao da će pokušati da dobije više testova za celu državu. Grad prestaje da izriče i naplaćuje kazne za automobile (Tickets) najkraće do 30. aprila.

Građani Čikaga i države Ilinois…Ovo su poslednje važne informacije vezane za situaciju zbog vanrednog stanja i epidemije korona virusa.

Guverner Ilinoisa, gospodin J.B. Pritzker najavio je danas novi “kućni red” u državi, koji podrazumeva zatvaranje svih nebitnih firmi. Znači li to da trebate da kupite namirnice za mesec dana? NE!

Evo šta je otvoreno i što je zatvoreno…

Bolnice, prodavnice prehrambenih proizvoda, medicinske ordinacije, apoteke, banke, praonice ostaju otvorene. Policijski službenici i drugi prva lica još će ići na posao; ali ako se vaš posao može obavljati od kuće, to se mora obavljati od kuće.

– Zatvaraju se, dakle: trgovine na malo, teretane, saloni, parkovi, javne biblioteke.

Trčanje i vežbanje na distanci dozvoljeno

Možete li izaći napolje? Da. Trčanje, hodanje, planinarenje i biciklizam potpuno je u redu – sve dok ostajete barem 6 stopa dalje od drugih.

SVI gradski parkovi i biblioteke biće zatvoreni od subote.

Mogu li još uvijek naručiti ili pokupiti hranu? Da.

Državno tužilaštvo okruga Cook će prestati da procesuira prekršaje za lake droge droge za vrijeme pandemije koronavirusa.

BORBA ZA VIŠE TESTOVA: Guverner države Illinois J.B. Pritzker

GLASINE: “Neće biti uveden Ratni zakon (Martial Law)”, izjavio je guverner Pritzker. A ti vozovi puni vojnih tenkova i oklopnih vozila koje ste videli na društvenim mrežama nemaju nikakve veze sa Nacionalnom stražom države Ilinois. To je standardna procedura. “Vojska neprestano premešta opremu vozom”, rekao je za Chicago Tribune pukovnik Bradford Leighton iz Nacionalne garde države Ilinois.

U Ilinoisu je do sada zabeleženo 585 slučajeva COVID-19.

– Pet ljudi zaraženih virusom COVID-19 umrlo je širom države. Najnovija žrtva je žena iz okruga Cook stara 70. godina.

-Virus je identificiran u 25 okruga u državi.

-Građani Čikaga koji su testirani pozitivno na koronavirus, i oni koji imaju simptome, naređeno je da ostanu kod kuće ili će biti novčano kažnjeni.

TESTOVI DEFICITARNI: Testiranje koronavirusa u Chicagu je još uvek vrlo ograničeno – što kod nekih stanovnika izaziva strah i frustraciju. Guverner Pritzker je obećao da će pokušati da dobije više testova za celu državu.

RAČUNI I KARTE: Grad prestaje da izriče i naplaćuje kazne za automobile (Tickets) najkraće do 30. aprila.

Tekst: Block Club Foto: Block Club/Youtube

Advertisement